Een goed gesprek lost veel op​

Goed wonen in een prettige buurt, daar werken wij voor. Geluidsoverlast, vervuiling, of andere vormen van overlast horen daar niet bij. Vaak lost een goed gesprek tussen buren al veel op. Wij helpen u ook graag om tot een goede oplossing te komen.

 

Gratis hulp van Buurtbemiddeling

Vindt u het lastig om buurtgenoten aan te spreken? Of kunt u wel wat hulp gebruiken? Buurtbemiddeling helpt met gratis tips en hulp van getrainde vrijwilligers. Op die manier lukt het vaak om samen met uw buren tot een oplossing te komen.

 

Kijk voor informatie op de website van Buurtbemiddeling.

 

Meldformulier overlast

Komt u er samen niet uit? En is de veroorzaker van de overlast een huurder van Woonbedrijf? Vul dan het meldformulier in en stuur het naar ons op.

 

Formulier overlast (PDF)

 

 

 

U kunt ons ook bellen voor advies via telefoonnummer 040-243 43 43. Of schrijf ons een brief of e-mail, met in elk geval deze gegevens:

 

  • Naam en adres van de veroorzaker(s) van de overlast;
  • Uitleg over de overlast;
  • Hoe lang de overlast al duurt;
  • Wat u zelf heeft geprobeerd om een einde te maken aan de overlast;
  • Eventueel de gegevens en ondertekening van anderen die dezelfde overlast ervaren;
  • Uw eigen naam, adres en telefoonnummer.

 

Overlast melden bij de politie

Is er sprake van geluidsoverlast, mishandeling, vernieling of bedreiging? Bel dan altijd de politie via 0900-8844 en in noodgevallen via 112.

 

Maar het is ook voor andere vormen van overlast slim deze te melden bij de politie of buurtbrigadier. Ook als de overlast op dat moment niet zichtbaar is. Zo weet de politie in elk geval wat er speelt.

 

Overlast melden bij de gemeente

Bij vervuiling van openbaar groen of vernielingen in de buurt kan de gemeente u soms helpen. Meld dit soort overlast dus ook bij uw gemeente.

 

Hennepkwekerijen melden

Hennepkwekerijen veroorzaken onveiligheid in de buurten en schade aan de woningen. Denkt u dat er in uw buurt een hennepkwekerij zit? Meld dat dan (eventueel anoniem) bij onze Klantenservice via telefoonnummer 040-243 43 43, e-mailadres info@woonbedrijf.com of bezoek onze Woonwinkel. Ook kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Lees ook: Woonbedrijf treedt hard op tegen hennepkwekerijen. Met alle cijfers én met tips om een hennepkwekerij te herkennen.