"WOW”, was de eerste reactie van Desirée toen Mariken haar belde om te vertellen over het pand aan de Halvemaanstraat in Drents Dorp. “We waren al een tijd op zoek naar een geschikte ruimte om te werken aan onze passie: textiel, keramiek, productontwerp en meubels stofferen. En een pand dat de ruimte biedt om onze kennis over te brengen, mensen te verbazen en te verbinden.”

 

WOW staat voor Werken, Ondernemen en Wonen

Woonbedrijf verhuurt in Strijp WOW-panden aan mensen die iets toe gaan voegen in de wijk. Niet de  langste inschrijftijd telt, maar het idee dat het  beste past bij de buurt en bij het pand.

 

Desirée en Mariken waren niet de enige geïnteresseerden. Dus mochten ze hun plan presenteren aan medewerkers van Woonbedrijf, gemeente Eindhoven, een vertegenwoordiger van de bewonerscommissie en aan een aantal actieve buurtbewoners. “En toen werden wij uitgekozen!”

 

 

Bijzondere vloer 

Stap je binnen bij Mariken en Desirée, dan word je meteen blij van de vloer.

 

Mariken: “De originele tegelvloer hebben we op een bijzondere manier hergebruikt. Zo laten we meteen zien waar ons bedrijf MA-DE Design & Educatie voor staat. Samen met mensen uit onze omgeving pakten we dit creatieve project op. We hebben hen de techniek van tegels schilderen geleerd, verteld over kleurgebruik, laten zien hoe je verschillende verfsoorten mengt en… we hebben samen genoten van een mooi eindresultaat!”

 

Talent ontdekken

Plannen hebben Mariken en Desirée genoeg. “We willen een etalage met spiekruimte maken van de voorste kamer en mensen uitnodigen om te exposeren of workshops te geven.”

 

“Als ontwerpers en docenten beeldende kunst en vormgeving willen we kinderen, jongeren en ouderen laten proeven van wat er mogelijk is op creatief gebied. Hen helpen om hun talenten te ontdekken en een stapje verder te durven gaan dan een mooie potloodtekening op een vel papier.”

 

Buurt betrekken

Ook senior klantbeheerder Xander van de Camp is tevreden:

 

“De invulling die Mariken en Desirée aan het WOW-concept geven, is wat we voor ogen hebben. Dynamiek toevoegen aan de buurt waardoor de leefbaarheid versterkt wordt. Want Woonbedrijf is meer dan wonen. We willen dat mensen kunnen wonen, werken en ondernemen op een manier die bij hun past én bij de buurt. In Eindhoven heeft Woonbedrijf verschillende panden die zich goed lenen voor een combinatie van wonen en werken. Die ruimte geven we graag aan geïnteresseerden.”

 

Minibiebs

In het kader van het 100-jarig bestaan van Bibliotheek Eindhoven heeft stichting Samen voor Eindhoven een doel gesteld om 100 minibiebs in Eindhoven te realiseren. Minibiebs zijn kleine kastjes op openbare plekken. Buurtbewoners kunnen boeken lenen, ruilen en achterlaten via een minibieb en zo de samenleving een stukje leuker maken.

 

Eén van de ‘matchpartners’ voor dit project is IAK Verzekeringen. MA-DE is gevraagd om IAK-collega’s en buurtbewoners te helpen met de bouw van zes minibiebs voor Drents Dorp.

 

comments powered by Disqus