19 december 2016

Altijd wat te doen!

Alle bewoners uit Den Akert, De Burght en Overburght zijn welkom in wijkgebouw in Den Akert! De wijkvereniging organiseert er van alles. Vaste activiteiten en evenementen, zoals de snert-tocht in januari, de open dag, de kerstreis, een pubquiz en fietstochten. Benieuwd? Loop gerust eens binnen voor een kopje koffie!

 

Steeds actiever geworden in de wijkvereniging

Nicky en Rieky genieten van de maandagmiddag in het wijkgebouw. Met een flinke club dames spelen ze spelletjes. Er is tijd voor een goed gesprek en ruimte voor veel lol. Nicky en Rieky wonen allebei al meer dan 45 jaar in de wijk en huren al die tijd bij Woonbedrijf.

 

Nicky vertelt: “Veertig jaar geleden richtte een aantal buurtbewoners wijkvereniging Den Akert in Geldrop op. Iedereen in de wijk werd lid. Ik ging met mijn buurvrouw mee naar de hobbyclub. Zo ben ik steeds actiever geworden.”

 

Gezellige vrijdagavonden in het wijkgebouw

Margaret woont al 36 jaar in Den Akert. “En Lia is sinds een jaar mijn bijna-buurvrouw”, vertelt ze vanachter haar vaste stek achter de bar. Margaret is vrijwilliger. Ze organiseert samen met andere vrijwilligers de gezellige vrijdagavonden. “We zijn te oud voor de kroeg, maar we willen toch gezellig op stap”, zegt ze lachend.

  

Geraniums kan ik altijd nog kopen

Lia leerde de wijkvereniging kennen dankzij haar kleinkinderen. Die deden die jaren geleden vaak mee aan activiteiten. “Toen woonde ik hier nog niet. Nu heb ik heb heel bewust gekozen voor Den Akert. Het is een nette buurt. Mensen kennen elkaar en het contact met de buurt vind ik belangrijk. Geraniums kan ik altijd nog kopen”, zegt ze met een dikke knipoog.

 

Lia werd al snel gevraagd als bestuurslid. Ook werkt ze met veel plezier als gastvrouw in het wijkgebouw.

 

Spooktocht en carnaval

Jac is een van de beheerders van het gebouw. Rien is via de Initiatiefgroep De Burght-Overburght bij de vereniging betrokken. Hun kinderen deden vroeger al mee aan activiteiten. Jac: “Ze deden mee aan carnaval, de spooktocht, de hobbyclub en natuurlijk aan turnen. Want dat is de grootste activiteit in Den Akert. En nu ben ik elke dag hier. Als er iets te doen is, ben ik er bij.”

 

De ogen en oren in de buurt

Christel Jacobs, senior klantbeheerder van Woonbedrijf, vertelt hoe belangrijk betrokken bewoners zijn:

 

“Betrokken bewoners zijn de deskundigen die in de buurt leven. De oren en de ogen. Zij kennen de sfeer en de geschiedenis. Ze weten wat er speelt, welke knelpunten, wensen en vragen er bestaan. Zij zorgen voor een beter contact in de buurt, zodat we samen kunnen zorgen voor een nòg fijnere plek om te wonen.”

 

Lees meer op de website van Den Akert.


 

comments powered by Disqus