​Aandacht voor elkaar in Tivoli

De Infowinkel op de Bisonstraat is een woonhuis dat bewoners van Woonbedrijf mogen gebruiken. Hier ontstaan nieuwe buurtinitiatieven en bewoners ontmoeten elkaar hier. Bijvoorbeeld het welkomstcomité van Tivoli. Bewoners Ria Kinderdijk, Luka Vromans, Rietje Llera, Chantal Bozuwa, Annelies Bazelmans, Willyam Vanhees, Dana Kinderdijk en Antonio Llera leggen uit waarom dit comité er is.

 

Binnenkomen of niet?

Ria vertelt over het welkomstcomité: “Ik woon zelf al een hele tijd in deze wijk en vind het belangrijk dat nieuwe mensen zich hier welkom voelen. Daarom gaan we bij hen langs en maken we een praatje. Soms mogen we binnenkomen en soms niet, maar mensen reageren altijd positief op ons bezoek. Ze vinden het fijn om welkom geheten te worden.”

 

Meedoen met het welkomstcomité

Rietje vertelt over het ontstaan van het comité: “Het vorige welkomstcomité hield op een gegeven moment op te bestaan. Ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen we opnieuw. We hebben nu al een aantal vrijwilligers en kunnen de taken verdelen. We zijn een echte organisatie geworden!”

 

Luka is de jongste van het stel. Ze vertelt hoe ze bij het comité betrokken is geraakt: “Ik was nieuw in de wijk. Ria kom ik regelmatig tegen, we wonen in dezelfde straat. Ze zegt altijd hallo en maakt vaak een praatje. Toen ze vroeg of ik ook vrijwilliger wilde worden, heb ik meteen ja gezegd!”

Woont u zelf in Tivoli en wilt u graag helpen in de buurt? Stichting Tivoli i lov iT nodigt u graag uit voor een kop koffie in De Infowinkel. Kijk voor de openingstijden op www.stichtingtivoli.nl.

 

Tas met buurtinfo

Chantal legt uit hoe het welkomstcomité te werk gaat: “Een week van tevoren krijgt een nieuwe bewoner een brief van ons. Daarin staat wanneer we langskomen. Dat is altijd een doordeweekse avond. We nemen een speciale tas mee met buurtinformatie en een paar leuke attenties. Mensen die niet thuis zijn, krijgen de ‘helaas-brief’. Daarin nodigen we ze uit voor een kopje koffie in De Infowinkel en om hun tas op te halen.”

 

Weetje: ook Drents Dorp heeft een welkomstcomité!

 

Bedanktaart voor het welkomstcomité

Fleur van Dijk, senior klantbeheerder van Woonbedrijf, heeft vandaag een grote slagroomtaart met daarop het logo van Tivoli meegenomen voor de vrijwilligers. Fleur: “We zijn blij met dit soort initiatieven en willen de vrijwilligers bedanken voor hun belangrijke werk. Woonbedrijf is trots op mensen die zich op deze manier inzetten voor anderen. In het buurtcontract hebben alle partijen in de wijk afgesproken om goed gedrag te belonen. Dat doen we graag!”

 

Wethouder op bezoek

​​​​ Links zit wethouder Yasin Torunoglu in De Infowinkel

Zelfs de Eindhovense wethouder van Wonen, Wijken en Burgerparticipatie, Yasin Torunoglu, komt vandaag kijken. Hij komt zijn waardering uitspreken en wil graag weten of er ook statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) in Tivoli zijn gehuisvest. Dat blijkt zo te zijn.

 

Chantal: “We stonden vorige week aan de deur bij een Syrisch gezin. Dat weet je van tevoren niet, want we krijgen van Woonbedrijf alleen een adres. En dan is het met handen en voeten uitleggen wat je komt doen, want ze spraken nauwelijks Nederlands. Maar het waren hele lieve en gastvrije mensen.”

 

Typisch Tivoli

Wat is nou ‘typisch Tivoli’? Volgens Rietje is dat het groeten op straat. Of een praatje maken met de buurman. Tivoli is eigenlijk een dorp in een stad, met alle dorpse gemoedelijkheid die daarbij hoort.

 

Ria sluit zich daarbij aan: “We zijn allemaal hetzelfde. Het is mooi om elkaars culturen te leren kennen. Groeten doet geen pijn. Ik zeg altijd hallo. Soms is het een kwestie van volhouden, maar op een gegeven moment zegt iemand hallo terug!”

comments powered by Disqus