Sinds 4 januari 2016 zit Woonbedrijf op de Wal, in het centrum van Eindhoven. We verruilden vier verschillende locaties in voor één nieuw pand, dat we huren. Tegelijk kozen we ervoor om de manier van werken in de Woonwinkel te veranderen.

 

Gastvrouwen in de Woonwinkel

Joanney Koenders is een van de drie gastvrouwen die bezoekers bij binnenkomst welkom heten. “Er komen dagelijks gemiddeld 400 gasten over de vloer: huurders, woningzoekenden, leveranciers en mensen die bij gemeenten, andere woningcorporaties en zorg- en welzijnsinstanties werken. Wij vangen hen op. Mensen die moeten wachten, mogen ondertussen plaatsnemen.”

 

Volgens Joanney zijn de meeste gasten heel positief over deze manier van verwelkomen. “Mensen voelen zich welkom. Zo welkom dat er zelfs gasten waren die ons voor een internetcafé aanzagen en meteen achter een computer gingen zitten. Woorden als ‘open’, ‘persoonlijk’, ‘huiselijk’ en ‘dichtbij’ worden hier veel genoemd. Zo voelt het ook voor alle collega’s. We zijn een soort huiskamer van de stad!”

 

Gezellig binnenkomen

“Het ziet er super uit”, zegt mevrouw Van de Sanden. Ze is vandaag bij Woonbedrijf voor een intakegesprek. “Het is heel spontaan en gezellig binnenkomen hier. Vorige week belde ik met Klantenservice en dat was een prettig telefoongesprek. Dat gevoel van welkom zijn had ik aan de telefoon en dat heb ik nu weer.”

Onze Woonwinkel op Wal 2 in Eindhoven is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom.

 

Veel persoonlijker

Meneer Brand vond het prettig dat hij meteen werd geholpen toen hij binnenkwam. De grote ruimte en de ontvangst vallen hem positief op: “Ik heb me destijds ingeschreven als woningzoekende in de vestiging op de Willemstraat. Dat gebeurde aan de balie. De ontvangst op deze plek is een stuk persoonlijker.”

 

Gemakkelijk combineren

“De manier waarop ik welkom geheten werd, is even wennen. Ik moet zeggen dat het heel huiselijk overkomt en veel minder formeel is”, zegt mevrouw Brakenhoff. Ze was in de buurt en besloot spontaan langs te komen. “Nu Woonbedrijf op deze locatie zit, kan ik gemakkelijker dingen combineren. Wel zo handig.”

 

Prima te lopen

Mevrouw Meena Ma komt vandaag bij Woonbedrijf om haar huurspecificatie te bespreken. Ze omschrijft de vestiging van Woonbedrijf als gezellig, maar is wat beduusd door alle aandacht: “Zo belangrijk ben ik niet hoor”, lacht ze. Op de vraag wat ze vindt van de bereikbaarheid, zegt ze die een stuk beter te vinden dan voorheen: “Vanuit het station is het prima te lopen!”

 

Parkeren

“Prettig dat je meteen bij het binnenkomen wordt benaderd”, zegt mevrouw Kok. “Het is fijn als iemand meteen aandacht aan je besteedt. De gastvrouwen gedragen zich ook echt als gastvrouwen.” Over de bereikbaarheid is ze minder te spreken: “Kiezen voor één locatie vind ik prima. Maar ik ben hier vanwege een zakelijke afspraak en veroordeeld tot de auto; parkeren in de binnenstad kost veel geld.  Dat had klantvriendelijker gekund.”

 

Geen balies

Sander Janssen huurt een woning bij Vestide, de studentenhuisvester van Woonbedrijf. Ook Vestide zit nu op de Wal. “Ik wil de huur opzeggen omdat ik uit Eindhoven vertrek, maar ik weet niet hoe dat precies in z’n werk gaat. Daarom ben ik hier.” Het grootste verschil met de vorige locatie van Vestide is de benadering van klanten, vindt Sander. "Daar waren balies waaraan je je moest melden terwijl je hier meteen persoonlijk wordt aangesproken."

comments powered by Disqus