​3 juli 2017

Bij een verhuizing komt veel kijken. Daarom maken we een aantal zaken eenvoudiger voor u. Bijvoorbeeld door minder ‘losse afspraken’ te maken. Zo houden vertrekkende en nieuwe huurders meer tijd over voor al die andere dingen, zoals in- en uitpakken, winkelen en klussen.

 

 

 

Alles-in-één-afspraak

In de Jan Heynslaan in Woensel-Zuid treffen we gebiedsbeheerder Gerard de Veth. “Vandaag levert de ene huurder de sleutels in en de andere huurder krijgt nieuwe sleutels”, vat Gerard samen.

 

Dat klinkt simpel. Gerard: “Zo moet het voor iedereen ook voelen. Dankzij een nieuwe manier van werken, combineren we nu afspraken. Het zit zo: ik voer nu de eindopname uit, samen met de vertrekkende huurders. Ik controleer of zij alles netjes achterlaten, zoals we dat tijdens de eerste opname hebben afgesproken.

 

Meteen daarna loop ik een rondje door de woning met de nieuwe huurders. Ik leg van alles uit, bijvoorbeeld hoe de water- en warmte-installaties werken. Ook loopt er een vakman van onze Bouwservice mee. Dat is nieuw! Hij kan meteen kleine reparaties doen.”

Tip: uw huur eerder opzeggen

Het is slim om uw huur langer dan een maand vooraf op te zeggen. U heeft dan meer tijd om uw woning netjes achter te laten. En de kans is groter dat wij op tijd een nieuwe huurder vinden, die misschien spullen wil overnemen.

Info huur opzeggen Info woning achterlaten

 

Meteen aanpakken

Inmiddels staat ook klantbeheerder Charlene Antonius in de woning. Zij tekent met de nieuwe huurders het huurcontract en geeft de sleutels nadat de eerste maand huur is betaald. De verbeterde werkwijze bij verhuizingen gaat veel tijd besparen, verwacht Charlene.

 

“Het is voor onze nieuwe huurders heel prettig dat er een vakman aanwezig is. Die vervangt in ieder geval de cilindersloten. Soms zit er een keukenkastje los, of lekt er een kraan. Dat repareert hij meteen. We hoeven alleen een afspraak te maken als er grotere gebreken zijn of als de huurder speciale wensen heeft. Maar in principe kunnen de huurders vandaag nog verhuizen!”

 

 

Spullen overnemen

Nieuwe huurders Jan Hobbelen en Aniek Hoang zijn blij met hun woning. ”Ik sta al lang ingeschreven als woningzoekende. En nu gaat het gebeuren: we gaan samenwonen”, zegt Jan stralend.

 

De vorige huurders bouwden een veranda aan de woning, met toestemming van Woonbedrijf. Jan en Aniek nemen deze over, net als de luxe keuken, de vloeren en de vitrage. Ze betalen er een passende vergoeding voor. Jan: “Laat ik zeggen dat er goed is onderhandeld. Beide partijen zijn tevreden!”

 

Gerard haakt aan: “Over de spullen en de vergoeding maken de vertrekkende huurders en de nieuwe huurders samen afspraken. Wij brengen deze mensen met elkaar in contact en we geven een formulier waarmee ze de afspraken op papier kunnen zetten. Wij gebruiken dat formulier weer bij de eindopname. Dat is duidelijk voor iedereen.”

 

Handig: gebruik deze checklist voor uw verhuizing (PDF).

 


 

comments powered by Disqus