10 april 2017

Toekomstige bewoners Boulevard Zuid nu al met elkaar verweven

De 64 nieuwe appartemeten van Boulevard Zuid zijn inmiddels klaar. Maar Woonbedrijf bracht de toekomstige bewoners al veel eerder bij elkaar. Arnold verhuist samen met zijn vrouw Mieke naar Boulevard Zuid: "We kregen allemaal een uitnodiging om mee te doen aan een workshop. Zo leer je elkaar kennen voordat je nieuwe buren wordt."

 

 

Workshop met bijzondere momenten

Beeldend kunstenaar Mariëlle van den Bergh organiseerde de bijeenkomst: "Ik vroeg iedereen om te vertellen over hobby’s, passies en bijzondere momenten in hun leven." Bewoners mochten ook foto’s meenemen. “Of voorwerpen. Ik koos de schelp die veel voor me betekent", vult bewoner Annemie aan.

 

"Al deze informatie heb ik een plaats gegeven in zes wandkleden. Dat was een grote uitdaging", vertelt Mariëlle. Arnold lacht: "Nou, wij waren ook enorm benieuwd hoe je dat voor elkaar ging krijgen."

 

Herkenbare wandkleden

Mieke: "De wandkleden werden geweven in het TextielLab bij het Textielmuseum. We zijn gaan kijken toen sommige kleden al klaar waren. We hebben een fantastische dag gehad." Annemie: "Ik kwam binnen en kreeg tranen in mijn ogen. Zo mooi zijn de wandkleden geworden."

 

Annemie: "Ik herken zoveel van mijn toekomstige buren in de kleden: de kinderboerderij van de kleindochter, de twee duikers die nu samenwonen, de winkel in Stratum, de stamboom van Arnold en natuurlijk mijn schelp. Ik had dit nooit willen missen. Plus de verbinding met de anderen wordt beter dan ik ooit in een buurt heb gehad."

 

 

Wat een geruststelling

Mieke is het helemaal met haar eens: "Ik had best wat zorgen over onze nieuwe woonstek. Je weet wat je achterlaat, maar niet wat je ervoor terugkrijgt. Het is een hele geruststelling om iedereen te leren kennen. Nu weet ik dat er veel jonge mensen bij ons komen wonen en actieve mensen met plezier in het leven. Dat doet me echt goed."

 

Herinnering aan goede momenten

Wil Geenen is senior klantbeheerder bij Woonbedrijf. Hij legt uit waarom Woonbedrijf in dit project toekomstige bewoners voor de verhuizing bij elkaar brengt:

 

"Mensen met verschillende achtergronden en uit verschillende wijken maken samen een nieuwe start in een nieuw gebouw, in een nieuwe omgeving. Dat kan spannend zijn. Als je elkaar kent, kun je samen dat avontuur aan gaan. De ervaring leert dat hiermee de drempel om hulp te geven of te vragen, lager wordt.

 

De wandkleden hangen straks in de trappenhuizen, een plaats waar mensen elke dag langskomen. Ze herinneren aan goede momenten die je al met medebewoners hebt gedeeld."

Aan de slag in uw buurt?

Woonbedrijf en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant maken samen met bewoners werk van leuke, leefbare buurten door de inzet van kunst en cultuur. Als u een goed idee voor uw buurt heeft, kunt u het Buurtcultuurfonds ook aanvragen!

Buurtcultuurfonds

 


 

comments powered by Disqus