10 april 2017

Verhuizen? Vertrek met een goed gevoel!

Verhuizen, er komt elke keer veel bij kijken. U laat een woning achter en u gaat naar een nieuwe woning. Wij doen er alles aan om komende én vertrekkende huurders te helpen om het goed te regelen. Hoe dat zit voor vertrekkende huurders, hoorden we in Geldrop.

 

Eerst de huur opzeggen

Zeliha en Faruk Topal zijn op een haar na klaar om de sleutels van hun appartement in te leveren. "Na zeven jaar Geldrop gaan we nu in Eindhoven wonen", zegt Faruk. "Geldrop is lekker rustig, maar Eindhoven heeft meer voorzieningen."

 

Faruk heeft de huur opgezegd in de Woonwinkel van Woonbedrijf. Dat mag, maar u kunt ook het opzegformulier downloaden en opsturen. De wettelijke opzegtermijn is één maand. U kunt de huur op elke dag van de  maand opzeggen. U kunt uw huur altijd langer dan een maand vooraf opzeggen. Graag zelfs! Dan heeft u tijd om alles te regelen en wij om op tijd een nieuwe huurder te vinden.

 

Lees meer over de huur opzeggen

Formulier huur opzeggen (PDF)

Download de checklist voor verhuizen (PDF)

 

 

Eindopname

Gebiedsbeheerder Tim Reiners is bij Zeliha en Faruk voor de eindopname. Hij controleert of de woning goed wordt achtergelaten. Ook noteert hij samen met Faruk de meterstanden.

 

"Het is belangrijk dat de woning in orde is voor de nieuwe huurder", legt Tim uit. "Maar het is niet nodig om muren over te schilderen of opnieuw te behangen. Onze regel is dat de woning schoon, heel en veilig moet zijn."

 

Afspraken over uw woning

Als u gaat verhuizen, maken we zo snel mogelijk een afspraak voor de eerste opname. We bekijken dan samen uw woning en we maken afspraken. We kijken bijvoorbeeld naar verbouwingen en verbeteringen in de woning. Of er schade is die u moet repareren en of u spullen wilt overdragen aan de nieuwe huurder. Tijdens de eindopname controleren we alle afspraken.

 

Lees meer over uw woning achterlaten

 

Het herstelwerk in de woning doet u als huurder zelf. Of u laat het doen. Als u lid bent van ons onderhoudsabonnement, nemen wij u allerlei klussen uit handen.

 

Lees meer over het onderhoudsabonnement

Verbeterde dienstverlening dankzij klantenpanel

Bijna 350 leden van ons klantenpanel deden mee aan ons onderzoek naar de dienstverlening bij verhuizen. Daaruit bleek dat onze klanten het belangrijk vinden dat we luisteren naar individuele wensen, rekening houden met de leeftijd van een verhuizende huurder en passend advies geven. Ook vragen ze ons om actiever te bemiddelen bij overnames.

 

Naar aanleiding van de uitkomsten hebben we onze dienstverlening aangepast en betrekken we huurders eerder en intensiever bij het kennismaken met hun nieuwe woning.

Aanmelden klantenpanel

 

Nieuwe dienstverlening

Tim vertelt dat Woonbedrijf de dienstverlening rondom verhuizen verder verbetert. De gebiedsbeheerder, de nieuwe huurder en een vakman van Bouwservice lopen al op een eerder moment samen door de woning. Dan maken we afspraken over welke werkzaamheden nog worden gedaan en wanneer. Ook leggen we meer uit over de woning.

 

Tim: "Uit klantonderzoek blijkt dat huurders graag willen weten wat Woonbedrijf allemaal doet om een woning perfect in orde te maken. Onze klanten willen graag meer betrokken worden. Die mogelijkheid gaat er komen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat een woning nog meer een eigen thuis wordt."

 


 

comments powered by Disqus