14 december 2015

Van een tijdelijk appartement naar een nieuwbouwhuis​

Elcke van Maurik en Collin Beijk huurden van Woonbedrijf een tijdelijk appartement aan de Thomaslaan in Eindhoven. “Uiteindelijk zou het gesloopt worden en moesten we op zoek naar iets anders. Wie had ooit gedacht dat we in een prachtig nieuwbouwhuis in Best terecht zouden komen?”

 

 

Reageren op een nieuwbouwhuis

Tijdelijke bewoners houden de leefbaarheid en de veiligheid in de wijk op peil. Maar uiteindelijk komt de sloop in zicht en verlaten ook deze tijdelijke bewoners de woning. Elcke en Collin verhuisden van Eindhoven naar Best.

 

“Bij het zoeken naar een ander huis telde mijn inschrijftijd bij Woonbedrijf. En dat was ‘maar’ vier jaar. We leefden echt tussen hoop en vrees: vinden we iets anders voordat de sloop begint? Woonbedrijf adviseerde ons om te reageren op een klus- of nieuwbouwhuis”, vertelt Elcke.

 

Voordelen van huren

Collin is labelmanager bij een platenmaatschappij en studeert journalistiek in Tilburg. Elcke werkt in de ouderenzorg. “We wilden graag kopen, maar als zelfstandig ondernemer is een hypotheek krijgen lastig. Daarnaast heeft huren veel voordelen, bijvoorbeeld de goede service van Woonbedrijf. Of je nou in een nieuwbouwhuis woont of in een jaren ’30 woning: als er iets kapot is, dan wordt het snel en goed gemaakt.”

 

Klussen in een nieuwbouwhuis

Het was spannend of het nieuwbouwhuis aan de Speeldonk in Best op tijd klaar zou zijn. “Gelukkig hield Woonbedrijf ons goed op de hoogte over de voortgang. Toen we hoorden dat dit ons nieuwe thuis zou worden, zijn we meteen aan de slag gegaan. We hadden alles van tevoren geregeld: gas, water, energie, telefoon en zelfs de meubels waren al gekocht. We hoefden ‘alleen’ nog maar te klussen. En dat viel zwaar tegen”, lacht Collin.

 

“Vooral het schilderen van de muren. Eerst moesten we alles voorstrijken en daarna nog met structuurverf eroverheen. Alles en iedereen zat onder. Dat doen we nooit meer."

 

 

Voordelen nieuwbouwhuis

Verhuizen naar een nieuwbouwhuis kost extra tijd, energie en geld. Maar het heeft ook voordelen.
Elcke: “We hadden veel inspraak. Voor de badkamer, toilet en keuken mochten we de kleur en het patroon van de tegels kiezen. Voor de keuken hadden we een stem in de grootte en opstelling. Wij kozen uiteindelijk, met bijbetaling, voor de grootst mogelijke keuken. Koken is echt mijn hobby! Wat een verademing is dat, na ons kleine keukentje op de Thomaslaan.”

 

Collin: “Dat we nog een tijdje in de modder wonen, nemen we op de koop toe. Er worden hier nog veel koopwoningen gebouwd en daarom duurt het nog een tijd voordat de definitieve bestrating wordt aangelegd. Dat wisten we voordat we eraan begonnen. Maar moet je zien wat we ervoor terugkrijgen: dit huis is als een villa voor ons.”

 

Elcke: “We zijn van plan om hier nog heel lang te wonen. Misschien zelfs als we later ooit kinderen krijgen. Je weet natuurlijk nooit wat er op je pad komt. Maar als Woonbedrijf dit huis ooit verkoopt, dan willen we het heel graag hebben!”

comments powered by Disqus