18 december 2017

Er kan meer in uw woning dan u denkt!

Wilt u bijvoorbeeld uw keuken of badkamer verbouwen? Vaak hoeft u dan helemaal geen toestemming te vragen aan ons. Er kan meer dan u denkt!

 

Zelf aan de slag in uw woning

Uw muren verven of behangen, een nieuwe vloer leggen, uw badkamer opnieuw betegelen, nieuwe keukenkastjes monteren, een vijver aanleggen of een schutting plaatsen… Dit soort klussen hoeft u niet met ons te overleggen. U mag het zelf doen of een handige kennis of een aannemer inschakelen.

 

 

 

Mogen grote verbouwingen ook?

Voor sommige klussen moet u ons eerst toestemming vragen. Bijvoorbeeld als u iets aan de buitenkant van uw woning wilt veranderen, zoals een dakkapel of een uitbouw maken. Ook als u binnen muren wilt doorbreken of installaties veranderen, moet u dit eerst met ons overleggen.

 

Lees hier voor welke veranderingen u toestemming nodig heeft.

 

Het ‘normale’ onderhoud aan de buitenkant doet Woonbedrijf voor u, zoals het schilderen van raamkozijnen en deuren.

 

Veranderingen en verhuizen

Veel huurders vragen ons of zij veranderingen weer weg moeten halen als zij gaan verhuizen.

 

“Nee hoor”, zegt John Dierking, gebiedsbeheerder bij Woonbedrijf. “Een huurder hoeft de woning niet in originele staat terug te brengen. Als het maar veilig, heel en schoon is. Dus een mooie keuken gezien? Plaats hem gerust.”

 

Lees hier alles over uw woning en verhuizen.

 

Individuele verbeteringen

Soms willen wij de verandering voor u uitvoeren tegen een kleine huurverhoging. Namelijk als de verandering echt een verbetering is voor uw woning, voor u én voor de volgende huurder. “We noemen dit een individuele verbetering”, zegt Clemens Perquin, districtscoördinator bij Woonbedrijf en procesverantwoordelijke voor individuele verbeteringen.

 

“Als wij een aanvraag van u ontvangen, maakt een van onze gebiedsbeheerders een afspraak met u om te kijken of uw aanvraag technisch mogelijk is en in de huurprijs past”, legt Clemens uit. “Dit kan per woning verschillen.”

 

Update november 2019: het aanvragen van individuele verbeteringen is helaas niet meer mogelijk.

 

Kijken en vergelijken

Gebiedsbeheerder John Dierking krijgt regelmatig aanvragen voor individuele verbeteringen. “We spreken meestal af in onze Woonwinkel als wij de verandering gaan uitvoeren. Daar is onze Keuzekamer. Hier kunt u alle varianten zien van keukenkastjes, aanrechtbladen, deurgrepen en tegels. Het is er heel prettig kijken en vergelijken”, vertelt John.

 

Het gaat vaak om individuele verbeteringen aan keuken, badkamer of toilet. John: “Maar soms plaatsen we ook een schutting of maken we een aansluiting voor de vaatwasser.”

 

Bij de familie Bennalouch plaatsten we een schutting

 

De kosten van een individuele verbetering

Als u een individuele verbetering aanvraagt, sturen we u een overzicht van de kosten. Zo’n offerte verplicht u tot niets. U mag uw klus dan nog steeds door een andere partij uit laten voeren. Of de klus zelf uitvoeren natuurlijk.

 

Kiezen voor Woonbedrijf heeft als voordeel dat wij bij een reparatie de onderdelen meestal op voorraad hebben. Ook kunt u soms via een huurverhoging betalen. We bekijken per situatie of dat mogelijk is. Ons uitgangspunt is dat uw woning ook voor een volgende huurder betaalbaar moet blijven.

 

 

 

Het Oppluspakket

In ons Oppluspakket zitten handige oplossingen die u helpen om langer zelfstandig te wonen. Denk bijvoorbeeld aan een hoge toiletbril, een antisliptegelvloer of een tweede trapleuning. U kunt het Oppluspakket aanvragen als u 55 jaar of ouder bent.

 

Lees meer over het Oppluspakket.

 

Onze gebiedsbeheerder bespreekt met u wat er nodig is om prettig in uw woning te blijven wonen. Dat kan ook een aanpassing in de woning zijn via de Wmo. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw gemeente.

 

Lees meer over de Wmo.

 


 

comments powered by Disqus