30 maart 2018

‘Tringgg!’ belt aan bij mensen die huren van Woonbedrijf. Zonder aankondiging gaan we op zoek naar een mooi verhaal. Deze keer belden we aan bij Annie en Marciano op de Dortmunderkade in Helmond.

 

Op deze hoek wil ik wonen

Annie Vriens-Spoormakers komt ons toevallig tegemoet gelopen als we aan willen bellen. “Loop maar mee hoor”, reageert Annie spontaan. Als we in de lift staan, geeft Annie ons meteen een compliment: “Schoon hè? Sinds jullie de woningen verhuren, is het een stuk netter geworden. En ik ben ook nog eens minder gaan betalen!”

 

Bewoner Dortmunderkade Helmond 

 

Zes jaar geleden trokken Annie en haar echtgenoot in het gezellige appartement. “Ik weet nog heel goed dat we in het gebouw kwamen kijken. Op deze hoek wil ik wonen, zei mijn man. We waren meteen verkocht. Sinds ik alleen ben, heb ik overal spreuken hangen. Ik ben namelijk best wel romantisch”, lacht Annie.

 

Door de wielrenliefhebberij van haar man kwam Annie over de hele wereld. We zien veel van Zuid-Amerika in haar woning. “Ik ben overal geweest, maar uiteindelijk altijd met plezier teruggekeerd naar Helmond. Mijn hele leven is hier: ik sport hier, winkel hier en ga hier op stap”.

 


Een leuk leven op de beste plek van Helmond

“Jullie boffen, want ik ben net binnen”, zegt Marciano Duda met een brede grijns. Hij draagt zijn werkkleding, met een logo van Fontys. “Ik volg de opleiding lichamelijke opvoeding in Eindhoven”, legt Marciano uit. “Ik loop stage op een middelbare school in Den Bosch. Pittig, maar ook gaaf om te doen. Ik ben verslaafd aan sport”, zegt hij, wijzend naar de controller van z’n gamebox.

 

Bewoner Dortmunderkade Helmond 

 

“Nee, serieus, ik ben altijd voetballer geweest. Spits bij Helmond Sport!” En inderdaad, op de foto in de gang zien we Marciano in duel met een speler van Fortuna Sittard. “Dat was m’n debuut, echt een hoogtepunt in mijn voetbalcarrière.” Helaas voor Marciano maakten ernstige blessures een einde aan zijn voetballoopbaan.

 

Hij is er zelf nuchter onder: “Ik heb er een ander leuk leven voor teruggekregen. Voor topsport moet je heel veel laten. Nu woon ik samen met mijn vriendin op een van de beste plekken in Helmond, heb een geweldige vriendengroep en kan af en toe een feestje vieren in de voetbalkantine van Helmondia. Dat is ook veel waard.”

 


 

comments powered by Disqus