12 oktober 2015​

Oog voor detail

Het is net lunchtijd. “Vind je het erg als ik doorga met eten?” vraagt Jan de Bont terwijl we aanschuiven. Jan en zijn vrouw huren al vanaf de jaren ’70 van Woonbedrijf. “We hebben lange tijd in Veldhoven gewoond, maar sinds 2003 wonen we aan de Boschdijk. We zitten hier prima!”

 

Zichtbaar genietend van zijn boterham met kaas vertelt Jan enthousiast over zijn hobby. “Al bijna heel mijn leven houd ik van fotografie. Daarom ben ik gestart met het volgen van een cursus fotografie. In die tijd was digitale fotografie net in opkomst. Dus volgde ik ook een cursus Photoshop en zelfs een cursus webdesign. Natuurlijk wel allemaal in België, want daar is het een stuk goedkoper,” lacht Jan.

 

Jan en onze fotograaf Maarten raken al snel inhoudelijk aan de praat. De ene na de andere vakterm gaat over tafel. Bij de term ‘macrofotografie’ zien we Jans’ hart sneller kloppen. “Bij macrofotografie maak je een close-up van gewone, alledaagse dingen. Bijvoorbeeld van deze plant.”

 

Wat is daar zo bijzonder aan? “Van een afstandje is er misschien niet zoveel aan, maar als je inzoomt komen de mooiste details naar voren. Details die je met het blote oog niet goed kunt zien. Hier, kijk zelf maar!”

Tringgg bezocht ook...

 

comments powered by Disqus