29 maart 2016

Buurten met de eerste bewoners van Kemphaan

Onaangekondigd gaan we op zoek naar een gezellig of oprecht verhaal. Deze keer belden we aan in de Veldhovense wijk Kemphaan, waar vorig jaar 22 nieuwe huurwoningen zijn gebouwd.

 

Het huis voelt helemaal van ons

Reda staat aan de afwas als wij aanbellen. “Kom binnen, natuurlijk hebben we even tijd.” Zijn vrouw Bouchra is ook thuis en hun zoontje staat in de box vrolijk mee te bewegen op de muziek van de televisie. Het gezin woont sinds augustus 2015 aan de Hertgang in Veldhoven.

Reda vertelt: “We woonden in een flat, vier hoog zonder lift. Dat was niet meer te doen met een kleintje erbij. Dus toen we hoorden dat we dit huis konden krijgen, waren we echt heel blij.” Bouchra: “De wijk is rustig en mooi groen. Scholen en opvang zijn in de buurt. Ons huis is zo fijn. Omdat het nieuwbouw is, mochten we veel zelf kiezen. Vooral de keuken en de badkamer zijn helemaal naar onze smaak.

 

Tijdens de bouw organiseerde Woonbedrijf bijeenkomsten met onze nieuwe buren en een speciale virtuele tour door het huis met woonadvies en inspiratie. Klussen hebben we ook met plezier gedaan. Het huis voelt helemaal van ons. Hier hopen we nog lang, gelukkig en gezond te leven.”

 


Meer over de nieuwbouw in Kemphaan:

Interview tijdens de bouw met toekomstige huurders Marloes en René

Bewoners begraven schatkisten om de start van de bouw te vieren

Fotoalbum Kemphaan

 


Ruimte, flexibiliteit en comfort

Een paar deuren verder doet Elske open. Haar dochtertje Emma vertelt honderduit over baby Berend in mama’s buik, haar grote broer Hugo, dat papa sterk is, de prinsessenjurk in de verkleedkist, de speeltuin buiten en natuurlijk haar slaapkamer. Elske en Emma lopen allebei op blote voeten, want deze huizen hebben vloerverwarming. “En daar genieten wij elke dag van”, lacht Elske. “Het is zo comfortabel, zeker als je bedenkt hoe vochtig en tochtig ons vorige huis was.”

 

Elske is erg blij met de keuzevrijheid. “Met een gezin van vijf wil je graag ruimte. We mochten kiezen voor een open keuken en een vaste zoldertrap. Alles is schoon, nieuw en zonder gebreken. De ventilatie is goed én de huurprijs is redelijk. Meer konden we ons niet wensen. Het voelt bijna als een koophuis.”

 

Bij de start van de bouw mocht iedereen een schatkistje met wensen begraven onder het huis. “Dat was leuk om met ons gezin te doen. Het is iets extra’s dat je huis persoonlijker maakt.”

 

De wijk is volgens Elske heel open. “Die openheid merk je ook aan de mensen die hier wonen. Het is een fijne mix. Wij zien onszelf hier nog heel lang wonen.”

 

comments powered by Disqus