12 oktober 2015 

‘Tringgg!’ belt aan bij mensen die van Woonbedrijf huren. Onaangekondigd gaan we op zoek naar een gezellig, eenvoudig of oprecht verhaal. Deze keer belden we aan in de Oranjewijk in Veldhoven.

 

Een beetje meer contact is fijn

Zestien jaar geleden kon Wendy Schellekens samen met haar man een huis huren in de Emmastraat. “We waren meteen verkocht. Alle ingrediënten zijn aanwezig: een grote achtertuin met privacy, een rustige wijk, een prachtig groot veld voor de deur, veel groen, een mix van oud en jong en veel ruimte om elkaar te groeten.

 

We wonen hier heel goed, het is alleen geen gezellige buurt. Er is weinig contact tussen de mensen die rondom het plein wonen. Als ik zie hoe dat in andere wijken wel eens gaat, dat er van alles wordt georganiseerd. Nee, dan is het hier best saai.”

 

Wendy vertelt dat het zelfs een reden was om na te denken over verhuizen. “Het is anders dan we gehoopt hadden. Ik ben zelf geen kartrekker, maar ik weet dat meer mensen het contact missen. Dan zou je toch zeggen dat we een keer iets van de grond moeten krijgen, maar het verandert niet.” Vrolijk zwaait ze naar de buurman van twee deuren verder. “Erg hè, ik weet niet hoe hij heet.”

 

Steun voor initiatieven

Woonbedrijf steunt initiatieven van groepen bewoners in de buurt met als doel ontmoeting en verbinding. We denken mee en wijzen de weg, maar het initiatief ligt bij de huurders. Soms is het zelfs mogelijk om subsidie aan te vragen, bijvoorbeeld vanuit het Buurtcultuurfonds Woonbedrijf. De Oranjewijk heeft ook een bewonerscommissie waar huurders met ideeën terecht kunnen.

 

 

comments powered by Disqus