14 juni 2016 

​Tijdelijke huurders Schuttersbosch

Stichting Zorgatelier Pinokkio huurt tijdelijk een oude, houten woning in Schuttersbosch die eigenlijk gesloopt zou worden. In plaats van meteen slopen, zocht Woonbedrijf een tijdelijke huurder voor de woning. Nu genieten de 40 cliënten van Pinokkio van de woning in het mooie Schuttersbosch. Een prachtige oplossing voor Pinokkio én voor de buurt! 

 

Lees meer over Schuttersbosch

 

 

Stichting Zorgatelier Pinokkio

Pinokkio biedt creatieve en actieve dagbesteding aan mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) en/ of een lichamelijke beperking.

 

Eerst zat Pinokkio in hotel Eikenburg. Hans Aerdts, oprichter van Zorgatelier Pinokkio vertelt: “Toen daar in juni 2015 het Nationaal Olympisch Comité NOC/NSF zijn intrek nam, hadden we een probleem. Gelukkig stelde Woonbedrijf deze woning beschikbaar. Na een fikse verbouwing konden we in september 2015 weer dagbesteding bieden.”

 

Tip: kijk voor meer informatie over de stichting op de website van Pinokkio.

 

Goede oplossing voor de buurt

Tot 2015 was de woning 48 jaar lang verhuurd aan dezelfde huurder. Op verzoek van de buren werd de woning daarna niet gesloopt, maar zocht Woonbedrijf een tijdelijke huurder. Dat voelt een stuk veiliger voor de buurt dan een leegstaand stuk grond. En bewoners wilden graag het sociale contact en de sociale controle behouden.

 

Dat is gelukt! Want contact tussen Pinokkio en de buurt is er volop. Hans vertelt: “Het zorgatelier is een fijne plek voor onze cliënten, maar zeker ook voor mensen uit de wijk. De buurvrouw van 92 is ons erelid. Zij geeft hier iedere dag schilderles. Andere buurtbewoners lopen hier regelmatig binnen voor een praatje en een kopje koffie. Iedereen is blij dat de leegstaande woning weer bezet is.”

 

Tijdelijke huurders

De houten woningen in Schuttersbosch werden in de jaren ’50 gebouwd als tijdelijke woningen voor hoger opgeleide medewerkers van Philips. Nu is de levensduur van de woningen verstreken en Woonbedrijf werkt gaandeweg aan vernieuwing van de wijk. Als een huurder de woning verlaat, wordt de woning gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe woning.

 

Een deel van deze leegkomende kavels verkoopt Woonbedrijf. Mensen kunnen dan zelf een woning bouwen in dit mooie, groene stukje Eindhoven. Omdat er nog kavels vrij zijn, hoeven we de vrijgekomen woningen niet meteen te slopen. Deze verhuren we dan tijdelijk aan huurders die iets bijdragen aan de wijk. Zoals Pinokkio!

 

Andere bijzondere huurders:

’t Schutterke
Betrokken mensen

comments powered by Disqus