De Schakelbank in Best is een bijzondere ontmoetingsplek geworden. En een goed voorbeeld van een Social Design Spot in Best! 
 

Wat is social design?

Woonbedrijf zet social design in voor de aanpak van maatschappelijke vraagstukken in de buurt. De kracht zit in de samenwerking tussen bewoners, organisaties en kunstenaars. Soms gaat het om zichtbare resultaten, zoals een bank, inrichting van een terrein of een lichtobject. Maar soms is het resultaat niet zichtbaar. Dan gaat het bijvoorbeeld om een gevoel van veiligheid en samenhang in de buurt.
 
Het Buurtcultuurfonds Woonbedrijf stimuleert en faciliteert veel projecten.
 


Schakelbank

Het Schakelplein ligt als schakel tussen de Zeeheldenbuurt en de Schilderswijk. Het is door de jaren heen een belangrijk trefpunt geworden voor de wijk. De wijkbewoners klopten bij de gemeente aan met hun ideeën en wensen om het plein nog meer een ontmoetingspunt te laten worden.

 

Daar werd werk van gemaakt! Mede dankzij het Buurtcultuurfonds Woonbedrijf kreeg het plein een flinke metamorfode. De doorgaande weg kreeg een scherpere bocht om het verkeer af te remmen, zodat het Schakelplein veiliger is. Ook is er een nieuw speeltuintje ingericht voor de kinderen. 

 

 

Waar: hoek Prins Bernhardlaan en de Schakel

Maker: Studio Van der Zandt

 

Lees meer over de Schakelbank

 


 

comments powered by Disqus