24 juni 2014 

Wijzer worden van vragen!

De renovatie van Philipsdorp (Strijp) is een grote klus. We nemen er maar liefst 771 woningen onder handen. Om ervoor te zorgen dat het project voor onze huurders op rolletjes loopt, bellen we ze een aantal keren op. Deze ‘servicecalls’ zijn voortaan een vast onderdeel van onze dienstverlening bij een renovatie.

 

Op tijd erbij

Tijdens de renovatie in Philipsdorp maakt Woonbedrijf gebruik van 60 wisselwoningen. Daar wonen huurders gemiddeld 10 weken, terwijl in de tussentijd hun woning wordt aangepakt. Best ingrijpend. “Het doel van de servicecalls is van al onze klanten te horen wat er speelt rondom de renovatie. Juist omdat het voor hen zo’n hectische periode is”, zegt Linda Dirkx, projectleider binnen de afdeling Vastgoed van Woonbedrijf.

 

“We bellen elke klant gemiddeld drie keer op: vóóraf (om de werkzaamheden door te spreken), tijdens (om te vragen of er overlast is en of de planning goed loopt) en ná de renovatie. In het verleden kwamen aandachtspunten, problemen en ongemakken vaak pas aan het licht als de werkzaamheden al waren afgerond. Dan konden we er niet veel meer aan doen. Door eerder met een klant in contact te treden, kunnen we de aannemer tijdig bijsturen, eventuele problemen direct oplossen en ervan leren.”

Mooie rapportcijfers

Ongeveer 90% van alle tot nu toe gebelde bewoners van Philipsdorp heeft gereageerd op de servicecalls. Klanten waarderen de renovatie gemiddeld met het cijfer 8,3. De persoonlijke begeleiding van bewoners die naar een wisselwoning gaan, scoort zelfs een 8,9.

 


Soepel

De medewerkers van Woonbedrijf voeren de servicecalls niet zelf uit. Daarvoor worden twee gespecialiseerde bedrijven ingeschakeld. De uitkomsten van de telefoontjes komen binnen bij Woonbedrijf en de desbetreffende aannemer, zodat we meteen in actie kunnen komen. Jorg van Waas is Vastgoedontwikkelaar in Philipsdorp.

 

Hij legt het uit: “Soms vindt een klant het lastig om met een probleem of klacht de aannemer aan te spreken, terwijl die klacht misschien hartstikke terecht is. De servicecalls nemen die drempelvrees weg. Met als resultaat een opgeluchte klant, een opgeloste klacht en een soepel werkproces, zodat de aannemer niet achteraf terug hoeft te komen. Want dat kost tijd, extra geld en het is vooral vervelend voor de klant.”

 

Philipsdorp in de stijgers

Tot en met 2019 ondergaat Philipsdorp een metamorfose. Alle woningen krijgen van binnen en van buiten een fikse opknapbeurt en flinke verbeteringen op het gebied van isolatie. De renovatie gebeurt in vier fasen. De eerste fase (141 woningen Bazelbuurt en 67 woningen Oud-Philipsdorp) is afgerond. De tweede fase (overige 245 woningen Oud-Philipsdorp en 24 woningen Lijsterbesbuurt) zit midden in de uitvoering en de voorbereidingen van de derde fase (de resterende 69 woningen in de Lijsterbesbuurt) en vierde fase (249 woningen Plataanbuurt) zijn in volle gang.

 

 

comments powered by Disqus