27 juni 2016 

​In kleine stapjes naar zelfstandig wonen

Mark (30) heeft een lastige periode achter de rug. “Na een aantal crisisopnames kwam ik in een beschermde woonomgeving van GGzE.” Het lukte Mark om langzaam stappen vooruit te zetten. Na anderhalf jaar was hij toe aan begeleid wonen. Mark kreeg een eigen appartement aan het Gerretsonplein in Woensel-Noord.

 

Op weg naar zelfstandig wonen

“We helpen Mark in kleine stappen op weg naar zelfstandig wonen”, vertelt GGzE-begeleider Menno Hartog. “Met een team van twintig mensen bieden we 24-uurs begeleiding aan 31 bewoners. We coachen en trainen waar nodig en leggen de nadruk op het positieve, zelfvertrouwen en samenwerking. Dat werkt. Dankzij Woonbedrijf heeft Mark een eigen, veilige plek van waaruit hij zijn vaardigheden kan vergroten.”

 

21 succesverhalen

Wendy Hesse is senior klantbeheerder van Woonbedrijf. “De samenwerking tussen GGzE en Woonbedrijf voor de appartementen op het Gerretsonplein loopt ruim twee jaar. In totaal zijn er al 21 mensen naar een eigen woonruimte doorgestroomd.” Menno: “Het contact tussen mij en Wendy verloopt makkelijk en snel. Of het nu gaat om een individuele huurder, de hele flat of de buurt.”

 

Trots op eigen woning

Wendy: “We zien dat de huurders van GGzE trots zijn op hun appartement. Ze gaan mee in het dagelijks leven, maken een praatje met medebewoners, denken mee over zaken die de hele flat aangaan en doen mee aan activiteiten in de buurt.” Mark: “Ik voel mewelkom in de flat. Ik heb contact met mijn buren en het appartement is goed.”

 

Menno: “Het eerste jaar was best bewogen. Je merkt dat mensen aan elkaar moeten wennen. Want: hoe spreek je elkaar aan, hoe reageer je op elkaar en hoe zorg je er samen voor dat woonregels worden gerespecteerd?” Wendy: “Dat loopt nu beter. Elkaar aanspreken op gedrag blijft natuurlijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Begrip kweken voor elkaar kost iets meer energie, maar het loont.”

 

Meer over begeleid wonen

Tweede kans in een DOOR!-woning

Een nieuw thuis dankzij Housing First

 

Grote Beek Pop: 7 augustus 2016

GGzE organiseert Grote Beek Pop. Dit gratis festival is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een echte publiekstrekker. Vorig jaar kwamen 2.000 bezoekers naar landgoed de Grote Beek in Eindhoven om te genieten van fijne muziek. Benieuwd naar de line-up? Danny Vera, Dave Vermeulen & Voltage, House of Rock, DIEDE en Dret & Krulle zijn al bekend!

Website Grote Beek Pop

 

comments powered by Disqus