01-09-2015

Niet meer betalen, wel meer comfort!

Woonbedrijf is van plan 202 woningen in de Frans van Mierislaan en omgeving op te knappen en duurzamer te maken. Bewoners kiezen zelf volgens welk woningplan of concept we dat doen! De Stroomversnelling: duurzamer, maar niet duurder!      

 

De concepten zijn de volgende stap naar comfortabele en energiezuinige woningen. Hierbij gaan we uit van De Stroomversnelling: door slimme technieken zorgen we dat de woningen geen energiekosten meer hebben. Huurders betalen alleen nog de kosten voor het vastrecht aan de energieleverancier. We berekenen voor elke huurder de gemiddelde energiekosten over de afgelopen drie jaar. Dit bedrag betalen de huurders vanaf de renovatie aan ons, zodat wij hier de renovatie van kunnen betalen.

 

Kortom: huurders betalen niet meer dan nu, maar krijgen wel een comfortabelere woning!

 

Nieuwe ‘jas’

We pakken de renovatie grondig aan. Alle woningen krijgen een nieuwe ‘jas’: we plaatsen een nieuwe voor- en achtergevel voor de oude gevels en er komen zonnepanelen op het dak. Alle woningen krijgen een nieuwe energiemodule aan de buitenkant van de woning, nieuwe kozijnen met driedubbel glas en een inductiekookplaat met een pannenset.

 

Vier concepten

Met zo’n groot project beginnen we niet zomaar. Afgelopen december bezochten we al 135 huishoudens en 94% had belangstelling! Dat is niet zo gek, want veel van de woningen in de wijk zijn vochtig en tochtig. Na de positieve reacties uit te wijk maakten bouwbedrijven BAM, Ballast Nedam, Dura Vermeer en Volker Wessels elk een concept voor de opknapbeurt.

 

Op 8, 10 en 11 juli gingen we met de Woonbus de wijk in om deze concepten te presenteren. Niet alleen op posters, maar ook in 3D met het programma Woonconnect. Zo kregen de bewoners een goed beeld van de plannen. Met een hapje en een drankje bekeken de bewoners de plannen en uiteindelijk stemden 80 bewoners op hun favoriete concept. De winnaar: concept 1 van Ballast Nedam!

 

Proefwoning renovatie

Van het winnende concept laten we een proefwoning maken. Bewoners zien dan echt hoe het gaat worden. Ze kunnen er zelfs een nacht overnachten om te ervaren hoe comfortabel de woningen worden! Ook bieden we bewoners de ruimte om aan te geven wat zij eventueel nog anders willen. Samen komen we zo tot de eindeversie van de nieuwe woning.

 

Veel vragen over de Stroomversnelling

Natuurlijk leefden er ook veel vragen onder de bewoners. In de Woonbus konden zij al hun vragen stellen en soms ook zorgen uitspreken. Vragen als: wat gebeurt er met mijn aanbouw of overkapping? Kan mijn rolluik worden teruggeplaatst? Moeten we ons huis uit? Hoe lang duurt het werk aan mijn woning? De medewerkers van Woonbedrijf konden veel vragen beantwoorden. Want de renovatie duurt niet lang en enkele bewoners kunnen zelfs thuis blijven wonen tijdens het werk!

 

Video

Benieuwd hoe de bewoners het zelf ervaren? Bekijk het filmpje hieronder!

 

comments powered by Disqus