18 december 2017

"Het huis lijkt wel als nieuw!"

Dit jaar kregen ruim 150 woningen in de Stratumse wijk Burghplan van buiten én binnen een opknapbeurt. Bij de twee overbuurvrouwen Herma en Marie is het werk bijna klaar en ze zijn dik tevreden. Herma: “Ik heb zoveel plezier van mijn nieuwe keuken.” Het mooiste vindt ze de buitenkant van de huizen: “Het is even een troep, maar daarna lijkt je huis wel als nieuw!”

 

 

 

 

De werkzaamheden

Deze werkzaamheden konden bewoners verwachten:

 

  • Gevels en schoorstenen herstellen, opnieuw voegen en schilderen;
  • Tochtproblemen bij de voordeur oplossen;
  • Oude keukens, meterkasten en hang- en sluitwerk vervangen;
  • Mechanische ventilatie in de douche installeren;
  • Ook konden bewoners kiezen voor verbeteringen zoals isolatieglas, extra stopcontacten of een uitbreiding van de keuken.

 

Eerst op bezoek bij de bewoner

Michael Ector van Woonbedrijf vertelt: “Voordat we beginnen, komt de aannemer bij de bewoners thuis. Hij bespreekt alle werkzaamheden, de keuzemogelijkheden en de planning. De standaard werkzaamheden zijn gratis. Daarnaast kunnen bewoners kiezen voor verbeteringen die ze via een huurverhoging betalen.”

 

Zo weinig mogelijk overlast

Imke Claassen is senior klantbeheerder bij Woonbedrijf. Ze vertelt dat we goed nadenken over hoe we zo weinig mogelijk overlast veroorzaken voor de bewoner: “De werkzaamheden binnen duren maar één dag. Alleen als we een nieuwe keuken plaatsen, is de aannemer in totaal vijf tot zes werkdagen bezig. Tijdens deze periode krijgt de bewoner een noodkeuken.”

 

 

 

Een lekker rustige straat

Er wordt nog volop gewerkt aan de buitenkant van de huizen van Herma en Marie. “Ik vraag de mannen elke dag of ze koffie willen, dat hoort er toch bij?”, zegt Herma. Marie: “Het is een fijne buurt. Ik heb het hier naar mijn zin en alles is bij de hand.” Herma: “Het is een lekker rustige straat en we kunnen altijd bij elkaar binnenlopen. Zo lang als ik kan, blijf ik hier wonen.”

 

Het is zo mooi geworden

Marie is heel enthousiast over haar nieuwe keuken: “Ik vind het zo’n mooie keuken. Met de nieuwe tegels ziet het er weer netjes uit en ik heb nu genoeg stopcontacten. Ook de afzuiging in de douche is een uitkomst. Ik had geen last van vocht hoor, want ik heb altijd een raam openstaan. Maar de condens trekt nu veel sneller weg.”

 

 

Frietkar

Woonbedrijf organiseerde een extraatje om de bewoners te bedanken voor hun medewerking en geduld tijdens het onderhoud. Imke: “Bewoners konden genieten van een frietje met snack bij de frietwagen en zij kregen een speciale Burghplan-theedoek cadeau.”

 

Marie zegt met een dikke knipoog: “Ik was al tevreden, maar die frietwagen krijgt van mij een dikke tien!”

 


 

comments powered by Disqus