​17 oktober 2016

Nieuwkomer start met een voorsprong

Sheema en haar zoon Armaan van 9 jaar verhuizen binnenkort van hun ruime appartement aan de Echternachaan naar een dorp vlakbij Enschede. Er gaat een nieuwe huurder in de woning aan de Echternachlaan wonen. En Sheema verwelkomt die op een heel bijzondere manier!

 

Zin in de verhuizing

“In Enschede krijgen we een huis met een tuin. En ga ik naar dezelfde school als mijn neefjes en nichtjes. Mijn tante geeft er les. Ze werken met tablets en je krijgt honkballes.” Armaan heeft er zin in.

 

Sheema zelf ook: “Na mijn scheiding kon ik dit appartement huren. Ik heb hier fijn gewoond. Het was echt ons plekje. Maar nu is het tijd om terug te gaan naar mijn familie. Ik heb daar een baan gevonden, kan de zorg voor Armaan delen en mijn vriend woont in Hengelo. Het komt allemaal heel mooi bij elkaar.”

 

De nieuwe huurder helpen!

Sheema vroeg Woonbedrijf of de nieuwe huurder spullen wilde overnemen. Ze hoorder dat er een vergunninghouder (iemand met een verblijfsvergunning) komt wonen. Hij heeft geen geld om spullen over te nemen. Dus Sheema mocht al haar spullen meenemen.

 

Maar Sheema had een ander plan. “Toen ik hoorde dat de nieuwe huurder geen geld had om zelf spullen te kopen, besloot ik om zoveel mogelijk achter te laten”, vertelt ze.

 

Opnieuw beginnen zonder geld

Zelf heeft Sheema jaren geleden door een auto-ongeluk in de aanvullende bijstand gezeten. “Dus ik weet goed hoe moeilijk het is om opnieuw te beginnen zonder geld.”

 

Het liefste had ze een compleet ingericht appartement achtergelaten. Maar het komt zeker in de buurt! Een bank, de laminaatvloer, tv-kast, raambekleding, een eettafel met stoelen, dressoir, kledingkasten, keukengerei, nachtkastjes, lampen en de inrichting van de badkamer.

 

“Zelfs de matrassen laat ik hier, zodat hij een fatsoenlijke plek heeft om te slapen. Ik heb net een speciaal middel gehaald zodat ik de matrassen helemaal schoon kan maken.”

 

En de nieuwe huurder?

“Woonbedrijf vertelde me dat ze altijd erg blij zijn met een extra steuntje in de rug voor huurders die het nodig hebben. Daar doe je het toch voor?”

 


 

comments powered by Disqus