24 juni 2014

Op eigen benen in De Barrier

Ook in deze tijd bouwt Woonbedrijf nieuwe woningen. Bijvoorbeeld in de wijk De Barrier (Woensel-Zuid), waar we appartementen speciaal voor jongeren tot 23 jaar hebben neergezet. Daarmee is de wijkvernieuwing in De Barrier helemaal afgerond.

 

Dienstverlening in de woning

Op maandag 26 en dinsdag 27 mei ontvingen de nieuwe bewoners van de appartementen aan de Willem van Noortlaan de sleutels van hun nieuwe woningen. 20 appartementen zijn bestemd voor cliënten van NEOS en Combinatie Jeugdzorg.

 

Klantbeheerder Roy Strik heeft een volle agenda: elk half uur heeft hij een oplevering. Roy: ”De nieuwe huurders tekenen vandaag het huurcontract. Ik leg de inhoud van het contract nog een keer uit en beantwoord vragen. Ook informeer ik de klant over de algemene huurvoorwaarden, zoals de huurbetaling en servicekosten. Vanaf het moment dat het huurcontract getekend is, zal ook de eerste huur moeten worden voldaan. Dit kan met het mobiele pinautomaat in de woning.

 

Als ik klaar ben, neemt een collega het over. Die loopt samen met de huurder de woning helemaal na en geeft uitleg over de installaties, apparaten en garantietermijn. Deze splinternieuwe appartementen zijn voorzien van speciale zonneboilers, die warm water opslaan. Dat scheelt de bewoner straks flink in de portemonnee, want de energiekosten zijn lager dangemiddeld.”


Goed plan

De 22-jarige Gioia de Leeuw studeert aan de Fontys. Ze heeft de auto helemaal volgepakt met spullen voor haar nieuwe woning. “Ik wil hier zondag alles afgewerkt en ingericht hebben. Ik zie de hele inrichting al voor me”, zegt ze. “Gelukkig hoef ik het niet alleen te doen!”

 

Voor Gioia is het appartement op de begane grond, met uitzicht op het net opgeknapte park, een mooie kans om te starten met zelfstandig wonen. Ze stond al sinds haar 18e ingeschreven bij Woonbedrijf en kwam vanwege haar lange inschrijftijd in aanmerking voor een appartement.

 

Zelfstandig wonen betekent een financiële verantwoordelijkheid, ook al is de huurprijs afgestemd op de portemonnee van jongeren tot 23 jaar. De studente beseft dat maar al te goed: “Ik heb vooraf een goed plan gemaakt om te bepalen of ik de kosten kan opbrengen. Het is geen vetpot, maar het gaat wel lukken, omdat ik een uitwonende studiebeurs, stagevergoeding en zorgen huurtoeslag krijg.”

 

Gioia zou het leuk vinden om met haar medebewoners dingen te ondernemen. Gioia: “Samen een biosje of een terrasje pakken lijkt me gezellig. Ik wil dat best op poten zetten hier. Wie geïnteresseerd is kan bij me aanbellen.”

 

Eindhoven is mooier

Erkan en Saliha Aras zijn nog maar pas getrouwd en gaan samenwonen. “Dit is onze eerste woning, dus het is leuk en spannend”, zegt Saliha. Ze volgde het woningaanbod op de website van Woonbedrijf al een tijdje en reageerde meteen toen ze las over de appartementen op de Willem van Noortlaan.

 

Saliha: “Mijn moeder zei: dit is je kans. Gelukkig stond ik al een paar jaar ingeschreven en kreeg ik een telefoontje van Woonbedrijf met het goede nieuws dat ik de woning kon huren.” Erkan woonde toen nog in Roermond, maar voelt zich al prima thuis in Eindhoven. “Eindhoven is mooier dan Roermond”, vindt Erkan. En Saliha is het daar helemaal mee eens.

comments powered by Disqus