30 maart 2015

 

Op een vlakte waar de weilanden nog tot bijna aan de horizon reiken, grenzend aan het prachtige Dommeldal, ontstaat een stijlvolle nieuwe woonwijk: Nuenen West. Met op loop- en fietsafstand de bosgebieden het Nuenens Broek, het Wettens Broek en de Papenvoortse Heide. Dan kun je met recht zeggen dat je woont ‘met de natuur aan je voeten’. Woonbedrijf heeft hier in de bouwfase vierentwintig nieuwbouwwoningen gekocht.

 

Nieuwe wijk Nuenen West

Nuenen West is een nieuwe wijk tussen Eindhoven en Nuenen. De wijk ligt in de hoek Europalaan, Vorsterdijk en Dubbestraat, pal aan de HOV-lijn, de snelbus die Nuenen met Eindhoven en het vliegveld verbindt. De eerste fase van ongeveer tachtig woningen is een klein deel van het totale plan.

 

Marie-José Backx, districtsmanager bij Woonbedrijf, vertelt er graag alles over. “De buurt wordt heel dorps opgezet met mooie klinkerstraatjes en groene pleintjes. Er komen veel verschillende woningen, allemaal met een landelijke uitstraling: met schuine daken van verschillende hoogtes, mooie gemetselde gevels en ramen met ruitjes en houten luiken.”

Feitjes over de nieuwe woningen

De woningen liggen aan een nieuw aan te leggen ventweg langs de Europalaan. Het gaat om hoek- en rijwoningen die helemaal in de stijl van de nieuwe woonwijk passen. De woningen hebben:

  • Een tuin op het zuidwesten met berging; 
  • Twee verdiepingen en een schuin dak;
  • Een woonkamer, keuken, badkamer en drie slaapkamers;
  • Een huurprijs onder de huurtoeslaggrens

 

 

Maatschappelijk doel

Marie-José is blij dat Woonbedrijf deze nieuwe woningen heeft kunnen kopen. In deze tijd besluiten partijen soms om bouwprojecten niet te ontwikkelen vanwege de economische situatie.

 

Marie-José legt uit: “Woonbedrijf kon dit gelukkig wel. Wij zien het als ons maatschappelijk doel om te zorgen voor goede huurwoningen in prettige buurten. Niet alleen in Eindhoven, maar ook steeds meer in de regio. Sinds de jaren zeventig verhuurt Woonbedrijf in Nuenen al eengezinswoningen in de wijk Refeling en sinds 2011 appartementen aan de Lange Akker.”

 

Nieuwe buren

Marie-José: “Er was veel interesse in deze woningen, maar inmiddels zijn de woningen allemaal verhuurd. Als het goed is, kunnen we de eerste huizen nog voor de zomervakantie opleveren.

 

We vinden het belangrijk dat de nieuwe bewoners elkaar alvast leren kennen. Wie worden de buren? Waar kunnen de kinderen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes vinden? Ook plannen we praktische bijeenkomsten, zodat de nieuwe bewoners de vorderingen van de bouw kunnen bezichtigen en maten kunnen opnemen voor bijvoorbeeld vloerbedekking en gordijnen. Zo hopen we dat de nieuwe buurt bij de oplevering al een beetje een vertrouwde buurt is.”

comments powered by Disqus