22 maart 2014 

Sloop oude woningen biedt huurders kansen

Het nieuwe winkelcentrum aan de Eindhovense Heezerweg, Boulevard-Zuid, wordt een aanwinst voor Stratum. De nieuwbouw zorgt voor betere voorzieningen. Maar tegelijkertijd is het een ingrijpende gebeurtenis voor de wijkbewoners die hiervoor hun huurwoning moesten verlaten. Tot de sloop wonen in deze vrijkomende woningen tijdelijke bewoners.

 

Boulevard-Zuid is klaar!

De woningen en het nieuwe winkelcentrum zijn inmiddels klaar. Alle woningen zijn verhuurd. De eerste huurders kregen begin 2017 de sleutels. Wilt u wonen op Boulevard-Zuid? Houd ons woningaanbod in de gaten en reageer als er een appartement vrij komt!

 

Ga naar ons woningaanbod.

 

 

65 Comfortwoningen

Boulevard-Zuid wordt een winkelcentrum met nieuwe supermarkten, fraaie winkels en een groot parkeerterrein. Het biedt faciliteiten aan de wijkbewoners en het verbetert de uitstraling van de hele buurt.

 

Projectontwikkelaar Ruysdael Ontwikkeling voert het project uit. Woonbedrijf is mede-initiator en direct betrokken omdat zo’n 65 van onze huurwoningen moeten plaatsmaken voor het plan. Deze worden vervangen door 65 spiksplinternieuwe comfortwoningen. In deze woningen kun je gemakkelijker uit de voeten als je wat ouder wordt en minder goed ter been bent.

 

Verhuizen

Natuurlijk zijn de huurders niet ‘zomaar’ gevraagd hun woning te verlaten. Het is een proces van jaren. Woonbedrijf heeft geprobeerd iedere huurder zo goed mogelijk te herhuisvesten. Inmiddels hebben alle bewoners van de te slopen panden een nieuwe woning; de helft van de mensen in dezelfde wijk. Hoe is dat voor hen? Huis en herinneringen achterlaten en ergens anders opnieuw beginnen?

 

Meneer en mevrouw Kessels moesten na ruim 44 jaar wonen aan de Gentiaanweg verhuizen. “Dat is wel moeilijk”, vertelt meneer Kessels. “We hebben onze kinderen hier op zien groeien. We zijn het ook niet eens geweest met de beslissing en hebben zelfs geprobeerd door middel van een burgerinitiatief de sloop tegen te gaan. Helaas heeft dat niets opgeleverd.

 

Maar ook al waren we tegen de sloop, Woonbedrijf heeft ons erg goed geholpen aan een andere woning. De bestaande huurders kregen voorrang op vrijkomende woningen in de wijk en wie er het langst woonde, kreeg eerste keus. We hebben gekozen voor een ruime hoekwoning, twee straten van ons oude huis vandaan. Prima woning, fijne tuin en nog steeds lekker in ons vertrouwde buurtje.”

 

Kansen

Er zit een periode tussen de verhuizing van de huurders en het moment van sloop. Om leegstand te voorkomen, heeft Woonbedrijf ervoor gekozen om in deze periode de woningen een maatschappelijke meerwaarde te geven.

 

Senior klantbeheerder van Woonbedrijf Wil Geenen: “De te slopen woningen worden onder bijzondere voorwaarden tijdelijk verhuurd aan mensen die snel een woning nodig hebben of studenten waarvoor tijdelijk huren geen probleem is. Door in de leegstandsperiode deze tweede invulling aan de woningen te geven, blijven de woningen bewoond en de directe omgeving leefbaar. Dit is fijn voor de tijdelijke huurder en voor de wijk.”

 

Veel contact

Charley van Veldhoven (19) is zo’n tijdelijke huurder: “Voor mij is het een uitkomst! Ik studeer Industrieel Productontwerp en ik heb veel ruimte nodig. Het is een enorme luxe om als studente een heel huis te kunnen huren. Dat het tijdelijk is, vind ik prima. Je stelt je erop in.

 

Ook voor de buurt is het een goede ontwikkeling. Ik merk dat de buurtbewoners die ook tijdelijk wonen, flexibele en open mensen zijn. We hebben veel contact en er hangt een gemoedelijke sfeer. Dat is ook fijn voor de buurtbewoners die hier al langer wonen.”

Planning

Na de zomervakantie van 2014 start de sloop van de woningen. Naar verwachting zijn de Boulevard én de comfortwoningen in 2016 klaar voor gebruik.

 

 

comments powered by Disqus