19 december 2016

Het stadsdeel Strijp in Eindhoven heeft veel te bieden. De moderne wijk Meerhoven bijvoorbeeld, of de ‘ouderwetse’ gezelligheid van Lievendaal. Buurten! liep mee met klantbeheerder Robert Middeljans en leerde Strijp kennen.

 

13:00 uur: kangoeroewoning

We ontmoeten Robert in een ‘kangoeroe-woning’ in Meerhoven. “Dat zijn twee losse woningen, die aan elkaar vast zitten. Een soort ‘mantelzorghuizen’, speciaal voor mensen die voor een familielid zorgen.” In dit geval wonen Ron en Catinca Barbier met hun zoon Bryan op nummer 83. Hanneke, de moeder van Catinca, woont op nummer 81. Ze wonen dus samen, maar toch apart.

 

Hanneke: “Nadat mijn man overleed, ben ik bij mijn kinderen gaan wonen. Zo konden ze voor mij zorgen. Drie jaar deelden we één woning. Sinds juni wonen we ‘op z’n kangoeroes’ in Meerhoven. Fijn dat Woonbedrijf meedenkt.”

 

Wilt u een kangoeroewoning? Af en toe komt er een vrij. Die vindt u dan in ons woningaanbod.

 

13:45 uur: zo gaat dat hier in Lievendaal

In de wijk Lievendaal ontmoeten we Diny Konkelaar. Ze woont al sinds haar 19e in de Professor van de Grintenlaan en ze heeft voorlopig geen plannen om te verhuizen. Haar overbuurvrouw Wilma Stienen komt graag bij Diny over de vloer. En andersom ook, want “zo gaat dat hier in Lievendaal”, aldus Diny.

 

14:30 uur: gerepareerde poort

Onderweg naar onze volgende afspraak belt Robert bij meneer en mevrouw Garcia aan, in de Van der Muydenstraat. Vandaag heeft de Bouwservice de poort gerepareerd. “Die was wat verzakt”, zegt meneer Garcia. “We hebben daarover met Woonbedrijf gebeld en een weekje later is het probleem opgelost.”

 

Robert kent het echtpaar goed. “Meneer en mevrouw woonden eerst in Drents Dorp en in die buurt werk ik ook. Hun zoon woont sinds kort ook in deze straat.”

 

15:00 uur: met de hond op pad

Peter Strauss woont sinds zes jaar in Lievendaal. Hij vond het maar vreemd om sinds zijn pensioen niets meer om handen te hebben. Gelukkig heeft hij de drumstokken weer opgepakt en repeteert hij volop met zijn oude band Image. Ook loopt hij vaak door de wijk met zijn hondje. De hond van de buurvrouw gaat af en toe mee op pad.

 

Robert ziet Peter vaak in de wijk: “Nadat een nieuwe bewoner de sleutel heeft gekregen, is het wat mij betreft niet ‘uit het oog, uit het hart’. Ik vind het belangrijk om in contact te blijven. Zo houd ik binding met de buurt.”

 

16:00 uur: bijpraten met Bouwservice

Kees Paters werkt als allround vakman bij de Bouwservice van Woonbedrijf. Zijn werk voor vandaag zit er bijna op. Kees praat Robert bij over de klussen die vandaag in Lievendaal zijn uitgevoerd. Zo is hij weer helemaal op de hoogte.

 

16:30 uur: nieuwe huurder

Robert heeft als klantbeheerder een aantal belangrijke taken. Hij is regelmatig te vinden in de Woonwinkel. Daar helpt hij bezoekers met allerlei vragen over het huren van een woning. Ook controleert Robert of mensen de huur op tijd betalen. Komt er een nieuwe huurder? Dan zorgt Robert dat alles soepel verloopt voor de huurder. Hij stelt het huurcontract op en tekent dit met de huurder. Zoals vandaag in de Hendrik Druckerstraat.

 

17:00 uur: inloopspreekuur

Buurtbeheerder Bart Cortooms houdt elke week op woensdag een inloopspreekuur voor alle bewoners van de Johannes Buijslaan/ Tellegenstraat. Hij zich onder meer bezig met de leefbaarheid in de buurt. Mevrouw Van den Berk komt even bijpraten. “Ik ken Bart al jaren. Toen hij nog bij de Bouwservice werkte, heeft hij mijn nieuwe keuken geplaatst. Sinds hij buurtbeheerder is, is de sfeer in het gebouw flink verbeterd. Het voelt nu heel prettig.”

 

Bart nam ons eerder een dag mee door Strijp.

 


 

 

comments powered by Disqus