​Twee jaar geleden zijn inwoners van de Eindhovense wijk Geestenberg begonnen om één vierkante meter gazon in hun tuin niet meer te maaien. Het duurzame project van Gewildgroei, in samenwerking met Woonbedrijf, was ontstaan. 54 huishoudens doneerden op deze manier een stukje tuin voor biodiversiteit. De gemeente Eindhoven verdubbelde dit aantal vierkante meters in het buurtpark ‘de groene long’. Hoe staat het er nu voor?

 

Natuurfilmer Tim Visser bracht het leven binnen de vierkante meters in beeld, om te laten zien wat de wildgroei teweeg brengt aan biodiversiteit. Bekijk de video hieronder.

 

 

 

Hoe gaat het nu?

De meeste Geestenbergers die meededen aan (n)iets doen voor biodiversiteit houden hun mini natuurgebiedjes nog steeds in stand. Daarmee geven zij het signaal af: “het hoeft niet altijd zo aangeharkt of kort gemaaid”. Zij geven de natuur de ruimte.

 

‘Een landschap van tuinen’

Naar aanleiding van dit project zijn een aantal bewoners gefotografeerd in hun groene tuin. Deze foto’s én quotes van de bewoners zijn gebundeld in een boekje: Een landschap van tuinen. Met dit boekje willen we mensen bewust maken van de noodzaak van groene tuinen. Deze leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit, het klimaat en de leefbaarheid in een buurt.

 

 

Interesse?

Het boekje is verspreid onder de deelnemers en bewoners van Woonbedrijf in Geestenberg. Er zijn nog een aantal exemplaren beschikbaar voor de liefhebbers. Heb je interesse? Het boekje vraag je aan via info@woonbedrijf.com onder vermelding van Tongelre / Geestenberg.

 


Ook interessant: