30 maart 2018

Nieuwe ontmoetingsplek in Philipsdorp

Het Koffiehuisje in Philipsdorp opende in september haar deuren. Iedereen is er welkom voor een kop koffie en een goed gesprek. En binnenkort start ook de Buurtkeuken in hetzelfde pandje op de hoek van de Fredriklaan en de De Jonghlaan. Tijd om er eens te gaan kijken!

       

Koffie en keuken

Koffiehuisje in Philipsdorp 

“Willen jullie koffie?”, vraagt een van de dames achter de bar als we binnenkomen bij het Koffiehuisje. Eigenaresse Loes Hermes brengt ons naar de koffiehoek. Daar wacht Suzanne van de Leur ons al op. Zij richtte met haar partner Frank Bloem en buurtgenoten Fije Oosterhof en Joris Hoogstede Stichting de Buurtkeuken op.

 

Samen met de buurt wil de Buurtkeuken allerlei activiteiten organiseren die met ontmoeten en eten te maken hebben. Suzanne: “Het Koffiehuisje en de Buurtkeuken delen deze ruimte. Tijdens openingstijden van het Koffiehuisje gebruiken de gasten van Loes deze ruimte. En als de Buurtkeuken open is, verandert de koffiehoek in een kook- en eetkamer!”

 

Relatie met de buurt

Loes en Suzanne huren het pand van Woonbedrijf. Alex Jansen, senior klantbeheerder in Strijp: “We wilden geen ‘gewoon bedrijf’ in dit pand, maar een bestemming waar de buurt ook voordeel van heeft. De plannen van Loes en Suzanne spraken ons vooral aan omdat ze de verbinding met de buurt opzochten.

 

Ze gingen van deur tot deur om zich voor te stellen aan de bewoners en om over hun plannen te vertellen. Toen het Koffiehuisje opende, heeft Loes bij iedereen een cadeaubon in de bus gedaan. Daar werd heel positief op gereageerd. We vinden die goede relatie met de buurt heel belangrijk.”

 

Buurten met koffie

Voor Loes is koffie eigenlijk ‘de smeerolie voor een goed gesprek’: “Koffie drinken brengt mensen gemakkelijk met elkaar in contact. Het gebeurt hier iedere dag: buurtbewoners die elkaar niet kenden, zitten gezellig te buurten. Het gevoel dat je hier welkom bent, dat is het allerbelangrijkste."

 

Plannen voor de Buurtkeuken

De Buurtkeuken in Philipsdorp 

Suzanne zat vroeger met haar bureau Ruimtelijke Zaken ook in dit pand. De Buurtkeuken is voor haar dus een soort van thuiskomen.

 

“We zijn nog volop aan het klussen”, zegt Suzanne. “We hopen in maart echt te kunnen starten en we zijn veel van plan. Denk aan samen koken en eten, traditionele buurtrecepten nieuw leven inblazen, workshops messen slijpen, werken met weckpotten, dat soort dingen. De buurt mag zelf natuurlijk ook met ideeën komen!”

 

De Buurtkeuken is in het begin open op maandag vanaf 18.00 uur. Misschien dat dit in de toekomst nog wordt uitgebreid. Meer weten? Volg de Buurtkeuken en het Koffiehuisje op Facebook! Of kijk op de website van de Buurtkeuken of op de website van het Koffiehuisje.

 


 

 

comments powered by Disqus