3 juli 2017

#Awesome is helemaal geweldig!

De wijk Doornakkers in Tongelre is een kledingwinkel rijker. Of eigenlijk is #Awesome een kledingruilatelier. Je kunt er gebruikte kleding naartoe brengen, kleding ruilen, of voor een klein bedrag leuke kleding kopen. Dat is #Awesome, vinden ze in de buurt!

 

 

Betalen met hashtags

“Eigenlijk heten we Stichting #Awesome”, vertelt voorzitter Gerrie Vermeulen. “Het woord ‘awesome’ betekent geweldig, fantastisch. En dat is precies wat het is. Ons kledingruilatelier is een geweldige uitkomst voor mensen met een kleine beurs.

 

Kleding die we krijgen, verkopen, pimpen of recyclen we. Je betaalt met geld of met hashtags. Dat zijn tegoedbonnen die je verzamelt door kleding in te leveren.

 

Ook zonder geldzorgen ben je hier welkom. Want #Awesome is net zo goed een fijne ontmoetingsplaats, in een geweldig gebouw. Blijer dan met dit pand kon Woonbedrijf ons niet maken!”

Zin om langs te komen?

De ingang van zit bij de parkeerplaats achter de flat aan de Sint Josephlaan. De winkel is open op:

 

  • dinsdag en donderdag van 09.30 tot 12.00 uur;
  • woensdag van 14.00 tot 16.30;
  • elke tweede zaterdag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur.

 

Extra hulp kan #Awesome altijd gebruiken!

Website #Awesome

 

    

De start van het kledingruilatelier

Talitha Koffeman nam het initiatief voor het kledingruilatelier. Drieënhalf jaar geleden startte ze met het ruilen van kleding vanuit de wens om iets goeds te doen voor de buurt:

 

  • eerst vanuit huis;
  • daarna op de Doornakkers-voelt-zich-goedmarkt, samen met vriendin en naaister Carien;
  • toen op zaterdagen in het voormalige Buurtkantoor;
  • daarna een aantal dagdelen in de week in de voormalige Franciscusschool;
  • en nu in de Finse school.

 

Onmisbare vrijwilligers bij #Awesome

Er werken nu vier bestuursleden bij #Awesome. “Maar ook 35 onmisbare vrijwilligers”, zegt Talitha. “Samen met WIJeindhoven en andere instanties geven we mensen die die het lastig hebben op arbeidsmarkt een zinvolle invulling van de dag. Er werken hier ook mensen die met pensioen zijn. En natuurlijk nog een paar wereldverbeteraars”, lacht Talitha.

 

 

Echte gesprekken

“Ik kom halen én brengen”, zegt mevrouw Hendriks. “Ik lever alles in wat niet meer past. #Awesome ken ik van Facebook. En Talitha ken ik nog van toen ze in de wijk aan de deuren kwam om kleding te ruilen. Echt een topper! Ik vind het geweldig dat je hier steeds meer buurtgenoten tegenkomt. Mensen die je eerst alleen groette, daar heb je nu echte gesprekken mee.”

 

Gastheer en buurtbewoner Gerard is het daar helemaal mee eens. “Voor die mensen zet ik koffie en thee. Daarnaast sta ik achter de kassa, zet ik de meubels buiten, sorteer ik de labels en ruim ik de hangers op. Ik ben er elke ochtend als eerste!”

#Awesome is meer dan welkom

“Het schoolgebouw waar #Awesome in zit, is van Woonbedrijf”, legt senior klantbeheerder Laura van Oorschot uit. “We willen er op termijn woningen van maken. Tot die tijd is #Awesome hier meer dan welkom! Want het kledingruilatelier voegt echt iets toe aan de buurt, voor bewoners én vrijwilligers. #Awesome werkt aan armoedebestrijding, is gaaf als je van vintage houdt én is duurzaam.”

 

 


 

comments powered by Disqus