24 juni 2014 

Kijkdag in Best is extra service voor huurders

In het centrum van Best, achter de Lidwinakerk, bouwt Woonbedrijf 13 eigentijdse seniorenwoningen. Eind juli ontvangen de nieuwe bewoners de sleutels. In mei was er een speciale kijkdag op het bouwterrein. Thuisnummer was erbij en nam samen met meneer en mevrouw Oosterom een kijkje in hun nieuwe woning.

 

Maar eerst treffen we meneer en mevrouw Oosterom, respectievelijk 83 en 81 jaar oud, op de Jan van Galenstraat in de wijk Naastenbest. Ze wonen er al 16 jaar met veel plezier. Het echtpaar ziet de verhuizing dan ook met gemengde gevoelens tegemoet.

 

Mevrouw Oosterom: “Onze zoon woont ook in Best en wees ons op het nieuwbouwplan Hoge Akker. Onze eerste reactie was ‘doen!’. Aan de andere kant hebben we het enorm naar onze zin in Naastenbest. Ons huis is vorig jaar nog helemaal gerenoveerd door Woonbedrijf. Bovendien hebben we fijne buren en kennissen die we natuurlijk zullen gaan missen.”

 

Meneer Oosterom vult aan: “Op onze leeftijd wordt het wel steeds lastiger om de trap op te gaan. Mijn vrouw heeft twee nieuwe heupen, dus dat gaat niet meer zo vlot.”

 

Moderne seniorenwoningen

De huidige woning van meneer en mevrouw is een typische eengezinswoning, met de badkamer en slaapkamers op de eerste verdieping en een flinke tuin achter. In Best is veel vraag naar dergelijke woningen. Om de doorstroom op gang te brengen, bundelden de afdeling Vastgoed van Woonbedrijf, de gemeente Best en aannemer Van Laarhoven Bouw hun krachten.

 

De uiteindelijke woningen in Hoge Akker zijn helemaal afgestemd op de wensen van senioren, zegt Christel Jacobs, senior klantbeheerder van Woonbedrijf. “Uit onderzoek blijkt dat de huidige generatie 65-plussers graag een eigen parkeerplaats wil, maar ook een tuintje en een extra slaap- of hobbykamer. De eigen slaap- en badkamer willen ze graag beneden.”

In de smaak

Op de bouwplaats aan de Mgr. Frenckenstraat zijn meneer en mevrouw Oosterom inmiddels hun nieuwe-huis-in-aanbouw aan het bewonderen. De ruimte, het licht en de plek voor de keuken vallen erg in de smaak. “We hebben het huis al eerder van binnen gezien, maar toen was het nog niet zover klaar. Ik ben heel blij dat we besloten hebben een extra grote keuken te nemen, want dat past hier gemakkelijk”, zegt meneer Oosterom.

 

Zijn vrouw heeft maar één woord nodig om haar indruk te beschrijven: “Schitterend!”

Wie, wat waar

De woningen in Hoge Akker zijn met voorrang toegewezen aan kandidaten vanaf 65 jaar. Woonbedrijf ontving 91 reacties, waarvan 63 kandidaathuurders boven de 65 jaar waren. Er hebben 14 intakegesprekken plaatsgevonden; 12 in de Woonwinkel en 2 bij kandidaten thuis. Maar liefst 9 kandidaten gaan wonen in de woning van hun eerste voorkeur. 8 huurders woonden al in de gemeente Best en de 5 anderen hadden een speciale band met Best, omdat zij er vroeger woonden of omdat hun kinderen er momenteel wonen.


 

Dienstverlening

De kijkdag is een mooie gelegenheid voor de toekomstige huurders om hun huis en hun nieuwe buren te zien. Het is een van de diverse diensten die Woonbedrijf biedt tijdens een nieuwbouwtraject. Christel: “Er volgt later nog een speciale ‘informatie- en inmeetmiddag’.

 

Daarnaast hebben alle huurders een keuze mogen maken voor de tegels in de badkamer, keuken en toilet. Er zijn diverse kleuren keukenkastjes mogelijk, en eventueel via de aannemer een uitbreiding van de keuken. En diezelfde aannemer zal straks na de oplevering voor alle huurders nog een aantal uren beschikbaar zijn voor kleine klusjes. Service tot achter de deur, zeg maar.”

comments powered by Disqus

Foto's en beelden

In het speciale fotoalbum bekijkt u alle beelden van Hoge Akker Best, van impressietekeningen tot de oplevering van de woningen.

Bekijk beelden