10 april 2017​

Stichting Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf is er voor alle huurders

De onafhankelijke stichting Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf (HVW) is er voor alle 70.000 huurders van Woonbedrijf. Dus ook voor u! De HVW komt op voor de belangen van huurders en praat mee over het beleid van Woonbedrijf. En dat is belangrijk.

 

Dit doet de Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf

Jack Zegveld is voorzitter van de HVW. Hij steekt elke maand wel 130 uur in dit werk. Ook de andere negen bestuursleden steken veel tijd in hun werk voor de HWV.

 

Jack: "Het is eigenlijk een volwaardige baan. We moeten op de hoogte zijn van alle onderwerpen die voor huurders belangrijk zijn. Zo kunnen we goed met Woonbedrijf overleggen. Maar we praten bijvoorbeeld ook met negen gemeentes over de prestatie-afspraken die zij met Woonbedrijf maken."

 

Onderwerpen voor de Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf

Volgens Jack weten huurders heel goed wat ze willen: "Betaalbare huren, goede leefbaarheid en voldoende huurwoningen met een goede kwaliteit staan voorop.

 

Over een belangrijk onderwerp als de jaarlijkse huurverhoging willen we dus meepraten. Maar we discussiëren ook met Woonbedrijf over bijvoorbeeld het urgentiebeleid, de Woningwet en passend toewijzen. Onze bijdrage is dan minder zichtbaar, maar nog steeds heel belangrijk."

 

Secretaris Theo van den Broek vult aan: "In 2015 hield Woonbedrijf rekening met het advies van HVW en werd de huur met 0% werd verhoogd. Je mag wel zeggen dat ons werk effect heeft!"

 

Ook zijn er werkgroepen die zich bezig houden met duurzaamheid, wonen en zorg, renovaties en onderhoud, servicekosten en financiën.

 

Voor alle huurders

"Tien jaar geleden waren er nog veel bewonerscommissies en buurtverenigingen. Tegenwoordig zijn het er veel minder. De HVW is opgericht om alle huurders én toekomstige huurders een serieuze stem te geven richting Woonbedrijf", legt Jack uit.

 

"Mensen steken steeds minder tijd in dit soort ingewikkeld vrijwilligerswerk. Het kost ons best moeite om voldoende bestuursleden te krijgen en werkgroepen te bemannen. Huurders die ons willen helpen, zijn altijd welkom."

Contact met de Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf

U kunt bij de HVW terecht voor alles wat te maken heeft met het beleid van Woonbedrijf. Een klacht indienen kan niet, maar de HVW kan u wel helpen uw klacht in te dienen bij Woonbedrijf. Meer weten? Kijk op de website van de HVW en de Facebookpagina van de HVW. U kunt bellen via 040 – 236 40 31 of kom langs op Hemelrijken 171 in Eindhoven. Graag wel vooraf even bellen voor een afspraak.

 

Meedoen met het klantenpanel

Alle bestuursleden van HVW zijn zelf huurder bij Woonbedrijf. Ze spreken heel veel huurders uit zo veel mogelijk wijken, dus ze weten goed wat er speelt.

 

"Toch vinden we dat niet genoeg", zegt Jack. "Daarom zoeken we extra leden voor ons digitaal klantenpanel. Via het panel vragen we de leden regelmatig naar hun mening en inzicht over onderwerpen die voor alle huurders belangrijk zijn.

Uiteindelijk is de HVW voor huurders, door huurders.”

 

Meer over het digitale huurderspanel van de HVW en de resultaten.

 


 

comments powered by Disqus