3 juli 2017

Veel van onze huurders vinden duurzaamheid belangrijk. Energieverbruik verminderen is al lang geen 'geitenwollensokken-onderwerp' meer. Ook bij  Woonbedrijf staat duurzaamheid hoog op de agenda. Daarom kunnen huurders in een aantal buurten nu zelf hun elektriciteit opwekken met zonnepanelen.

 

Zonnepanelen in de Generalenbuurt

Dit jaar doen we een proef: we nodigen huurders in een aantal buurten uit om te kiezen voor zonnepanelen. Goed voor onze huurders en voor het milieu! Na één jaar evalueren we het resultaat. Dan bepalen we of en hoe we verdergaan met het aanbieden van zonnepanelen.

 

Will en haar man Tonnie uit de Generalenbuurt doen mee. Will: “Ik zei meteen ‘ja’. Je moet toch mee met de tijd. En als we zo het milieu een handje kunnen helpen, dan hoef ik niet eens na te denken of ik meedoe.”

 

 

 

Goede uitleg over de zonnepanelen

Al snel belde leverancier 365zon om een afspraak te maken met Will en Tonnie. “Er kwam een jongeman bij ons thuis die de tijd nam om alles rustig uit te leggen. Hij vertelde hoeveel panelen er op het dak zouden komen en hoe de aansluitingen worden gemaakt. Ook rekende hij uit hoeveel we kunnen besparen.”

 

Lachend vertelt Will: “Het gaat nu om een besparing van ongeveer 140 euro per jaar. Daar kunnen we lekker van uit eten. Maar als onze zoon straks uit huis is, wordt dat wel een midweekje vakantie!” Dan, serieus: “Het is leuk hè, dat besparen, fijn zelfs, maar wij doen het vooral voor het milieu.”

 

Bewust bezig met energie besparen

Will legt uit: “Ik snap dat iedereen zijn eigen redenen heeft om wel of niet voor zonnepanelen te kiezen. Voor ons betekende niet meedoen ook stilstaan. We proberen bewust energie te besparen. We douchen niet te lang, doen de lichten uit, de tussendeuren dicht en de kachel een graadje lager. En we kiezen voor energiezuinige apparaten als we nieuwe kopen. Allemaal kleine dingen die bij elkaar best iets opleveren.”

Groen, geld en gemak

Als u mee kunt doen met de proef, krijgt u een brief van ons. Een installateur komt bij u langs om alles uit te leggen als u interesse heeft. Pas daarna besluit u echt of u meedoet.

 

U betaalt voor de zonnepanelen via een vast bedrag per maand bij de servicekosten. Dat bedrag blijft 25 jaar hetzelfde, omdat de meeste zonnepanelen 25 jaar meegaan. Natuurlijk betaalt u dit bedrag alleen als u in de woning blijft wonen. Uw voordeel hangt onder meer af van het aantal zonnepanelen, het aantal zonuren, de ligging van uw dak, de prijs van stroom en uw verbruik.

Info over zonnepanelen

 

Waarom zou je het niet doen?

Tonnie denkt even na en zegt dan: “Waarom zou je niet kiezen voor zonnepanelen? Het kost maar een paar uurtjes van je tijd, het geeft geen troep, het is makkelijk geregeld, je haalt er een financieel voordeeltje uit en het is goed voor het milieu. Voor mij genoeg redenen om het wel te doen.”

 


 

 

comments powered by Disqus