Een dag meelopen in de Woonwinkel​

Op onze website staat veel informatie over het huren van een woning bij Woonbedrijf. Maar ook in onze Woonwinkel op Wal 2 helpen we elke dag nieuwe en bestaande klanten met alles wat er komt kijken bij het huren van een woning. Buurten! liep een dag mee.

 

Openingstijden en adres Woonwinkel

 

Inschrijven

Als u een woning wilt huren van Woonbedrijf, moet u zich inschrijven als woningzoekende. Dat is gratis en verplicht u tot niets. Heleen Groot, klantbeheerder bij Woonbedrijf, vertelt hoe meneer en mevrouw van Hemert zich kunnen inschrijven.

 

“Ik adviseer mensen altijd om zich thuis in te schrijven op de website. Dan leren zij meteen de website kennen. Ons woningaanbod bekijken en reageren gaat ook online. Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich inschrijven en inschrijftijd opbouwen. Vaak zijn meerdere jaren inschrijftijd nodig om een goede kans te maken op een huurwoning, maar dat hoeft niet altijd.”

 

Handige links:

Inschrijven als woningzoekende

Inschrijven als woningzoekende voor huurders

Woningaanbod

Inschrijven en inschrijftijd 

Passend toewijzen

Meneer en mevrouw van Hemert

Meneer en mevrouw Van Hemert zijn in de Woonwinkel met vragen over inschrijven en huren bij Woonbedrijf. “Voorlopig wonen we nog goed in onze koopwoning. Maar met het oog op de toekomst willen we graag inschrijftijd opbouwen. We willen over een aantal jaar graag een wat groter appartement, met twee of drie slaapkamers. Er zijn in Eindhoven enkele appartementengebouwen die we interessant vinden.”

 

Mijn Woonbedrijf

“Na uw inschrijving krijgt u een eigen account op onze website, ‘Mijn Woonbedrijf’. Als u bent ingelogd, kunt u reageren op de vrijgekomen woningen op onze website. Dat kan op maximaal 3 woningen tegelijkertijd. Reageren er meerdere woningzoekenden, dan nodigen we geïnteresseerden met de langste inschrijftijd uit voor een intakegesprek of groepsbezichtiging,” legt Heleen uit.

 

Handige link

Mijn Woonbedrijf

 

Intakegesprek

“Bij het intakegesprek informeren we de kandidaat-huurder over de kenmerken van de woning en de buurt. Het is belangrijk om te kiezen voor een buurt die past bij uw woonwensen. Ook bespreken we of de huurprijs past bij de financiële situatie van de nieuwe huurder. Natuurlijk kan de huurder vragen stellen. Na het intakegesprek mag de nieuwe huurder een kijkje nemen in de woning.

 

We vragen huurders om een uittreksel van het bevolkingsregister, een inkomensverklaring van de Belastingdienst en een kopie van het legitimatiebewijs. Meneer Biesbroeck komt bijvoorbeeld nog een aantal gegevens brengen, want bij het intakegesprek was niet alles compleet,” vertelt Heleen.

 

Contract ondertekenen

Het tekenen van het huurcontract gebeurt meestal op de dag dat de huur ingaat. Studente Sascha Lammerts is daarvoor vandaag in de Woonwinkel. Ze vertelt enthousiast over haar nieuwe woning: “Ik ga in een studioappartement op de Lijsterbesstraat wonen. Straks krijg ik de sleutel! Van iedereen die heeft gereageerd, bleek ik degene te zijn met de langste inschrijftijd, daarom mag ik er nu gaan wonen!”

 

Handige link

Huurovereenkomst 

 

Huur betalen

Wanneer u een woning huurt, betaalt u vóór de eerste dag van de maand de huur. Daniëlle Beerta, klantbeheerder  bij Woonbedrijf, legt uit welke verschillende mogelijkheden er zijn om dit te doen: “Een huurder kan de huur zelf overmaken naar Woonbedrijf of pinnen in de Woonwinkel. Maar het gemakkelijkst is betalen via automatische incasso of via AcceptEmail.

 

Automatische incasso houdt in dat de huur elke maand automatisch wordt afgeschreven van de betaalrekening. Zo weet de huurder zeker dat hij altijd op tijd het juiste bedrag betaalt en ontstaat er geen betalingsachterstand.

 

Met AcceptEmail ontvangt de huurder elke maand een digitale acceptgiro in de mailbox. Deze acceptgiro is gelinkt aan de beveiligde en vertrouwde internetbankierenomgeving van zijn eigen bank. Het bedrag, betalingskenmerk en ons rekeningnummer zijn al ingevuld. De huurder hoeft alleen maar akkoord te geven.”

 

Handige links

Huur betalen

Aanmelden AcceptEmail 

 

​​​
​​​​ Heleen Groot
​​​​​
​​​​ Danielle Beerta
​​

 

 

De huur opzeggen

Wanneer u vanuit een huurwoning gaat verhuizen, is het belangrijk de huur van die woning op tijd op te zeggen. “Dat kan op iedere dag van de maand. De minimale opzegtermijn is één maand, maar het is verstandig om het al eerder door te geven. Dit geeft extra tijd om de woning klaar te maken voor de oplevering en wij kunnen al een nieuwe huurder zoeken. De nieuwe huurder wil misschien wel zaken overnemen, zoals vloerbedekking of op maat gemaakte gordijnen. Hoe eerder een huurder aangeeft uit de huurwoning te willen vertrekken, hoe gemakkelijk alles te regelen is”, besluit Daniëlle.

 

Handige links

Huurcontract opzeggen

Meldformulier opzeggen huurcontract

Opleveren woning

comments powered by Disqus