​30 maart 2015

Groot geworden om klein te kunnen werken

Woonbedrijf wil meer bieden dan alleen het verhuren van een huis. We besteden veel aandacht aan buurten, zodat u er plezierig kunt wonen. Onze aanpak heet gebiedsgericht werken.

 

Iedere buurt heeft een unieke samenstelling en bewoners hebben hun eigen wensen als het gaat om activiteiten. De senior klantbeheerders van Woonbedrijf weten wat er speelt en wat er nodig is. Huurders kunnen altijd terugvallen op de ondersteuning van Woonbedrijf. Maar een fijne woonomgeving heeft u als bewoner ook zelf in de hand. Daarom trekken senior klantbeheerders van Woonbedrijf samen op met één of meerdere bewoners om activiteiten te ontwikkelen.

 

Hieronder leest u over drie mooie projecten: in de Bennekel, Kronehoef en Waalre.

 

De Bennekel in beweging brengen

“De Bennekel is een buurt in Gestel waar extra aandacht aan wordt gegeven door verschillende partijen, in de vorm van verschillende projecten.” Aan het woord is Mariëlle Leijsten, senior klantbeheerder bij Woonbedrijf. “De bewonerscommissie van ons 55-plus appartementengebouw aan de Pastoor Brockenstraat organiseert al jaren allerlei activiteiten. Ik zie dat bewoners hier ook veel behoefte aan hebben. Woonbedrijf ondersteunt deze initiatieven daarom graag.”

 

Cor Verbeek vertelt namens de bewonerscommissie: “Het belangrijkste wat wij doen, is bewoners in beweging brengen. Mensen moeten uit hun appartement komen. Door ze bij activiteiten te betrekken, zie je ze ook opfleuren. Een kopje koffie, een wandeling, het doet iedereen goed. Onze tijdelijke plek op de parkeerplaats is echt een huiskamer geworden. Een plek om bijvoorbeeld te kienen, te biljarten en te knutselen. Je kunt er zelfs je verjaardag vieren!”

 


Multicultureel wonen in ‘t Hof

Ineke Kitsz, senior klantbeheerder voor Woensel bij Woonbedrijf, legt uit dat Woonbedrijf binnen Kronehoef werkt aan meer samenhang tussen ‘oude’ en ‘nieuwe’ bewoners. “Bijvoorbeeld in ’t Hof, een nieuw, multicultureel appartementengebouw in de Scheerderstraat. Hierin zitten dertig appartementen, er is een binnentuin en een ontmoetingsruimte voor bewoners en buurtgenoten.”

 

“Ik probeer altijd uit te leggen dat de buurt van de bewoners is en dat zij gezamenlijk kunnen zorgen voor een prettige woon- en leefomgeving. Natuurlijk staan wij klaar om ze daarbij te helpen."

 

Martha Soerel en Floor de Leeuw zetten zich graag in voor hun medebewoners. Floor: “We drinken samen koffie, met de feestdagen zorgen we voor een mooie kerstboom en we organiseren gezellige  avonden.”
Martha is een echte Surinaamse. Ze vertelt: “Als ik iemand een tijdje niet gezien heb, dan bezoek ik hem of haar om te vragen hoe het gaat en breng ik iets lekkers mee. De stichting voor oudere Surinamers ‘MI BOSIE’ gebruikt de ontmoetingsruimte voor bijvoorbeeld de Soos en de kookcursus, die vooral bedoeld is om anderen kennis te laten maken met onze Surinaamse cultuur.”

 


In het groen in Ekenrooi

Tegen de bosrand in Waalre ligt de wijk Ekenrooi, met een mix van seniorenappartementen en eengezinswoningen. Bernardine Kapteijns-Stamps, senior klantbeheerder bij Woonbedrijf: “Je kunt hier gebruikmaken van de voorzieningen in Waalre, maar je bent ook snel in het centrum van Eindhoven. Echt ideaal.”

 

Ton de Hond woont in appartementengebouw De Kievit, net als Greetje van Son en Willy Wolter. Ton: “We zijn heel actief en we richten ons op alle appartementen in De Merel en De Kievit, en de eengezinswoningen. Binnen De Kievit is de betrokkenheid erg groot. Mensen trekken veel met elkaar op en helpen elkaar graag.”

 

Greetje: “Onze grootste activiteit is de Burendag in september. Die organiseren we met alle bewoners uit de buurt, ook met de mensen uit de koopwoningen. We zetten het parkeerterrein af, er zijn springkussens en een barbecue. Heel gezellig.” Willy vindt het vooral prettig dat de verbondenheid binnen De Kievit zo groot is: “We betrekken nieuwe bewoners er echt bij, zodat ze zich snel thuis voelen.”

comments powered by Disqus