9 oktober 2017​

Stel dat u snel een woning nodig heeft. Maar u heeft niet genoeg inschrijftijd om kans te maken op een woning. Wat nu? Voor Mariëlle en Marc was een flexwoning de perfecte oplossing. Dat is een tijdelijke woning, zonder wachtlijst.

 

 

 

Bewoners die bij elkaar passen

Een flexwoning is een appartement of studio met een eigen keuken, badkamer en toilet. In het gebouw wonen verschillende mensen onder één dak. Zij delen bijvoorbeeld de hal, garage en de tuin. We kijken niet naar inschrijftijd, maar of de bewoners bij elkaar passen. De huur van een flexwoning is altijd tijdelijk, voor twee of vijf jaar.

Ik wil flexwonen!

Flexwonen is voor een- of tweepersoons huishoudens. Woonbedrijf heeft verschillende flexwoningen. De flexwoningen aan de De Jonghlaan zijn voor jonge mensen. Andere flexwoningen zijn bijvoorbeeld voor mensen met een verbroken relatie of die vanuit het buitenland in Eindhoven komen werken.

Alles over flexwonen

 

 

 

Als er een flexwoning vrijkomt, vindt u deze in ons woningaanbod.

Naar woningaanbod

 

 

Een eigen plek

Mariëlle woont in een flexwoning in Eindhoven - Strijp. De vroegere Philips-woning is een aantal maanden geleden omgebouwd tot flexwoningen. Mariëlle is net klaar met schilderen, klussen en inrichten.

 

Vanaf haar comfortabele bank geniet ze van een prachtig uitzicht over Strijp. “Ik voel me hier thuis. Ik ben gelukkig en geniet van een plekje voor mezelf”, zegt ze, en het straalt van haar gezicht.

 

Contact met medebewoners

“Ik was echt toe aan een plekje voor mezelf, dat heb ik hier gevonden."

 

 

 

Mariëlle vertelt dat het contact met haar medebewoners al is gelegd: “We hebben een groepsapp, zijn een avond samen weg geweest en hebben in de tuin gebarbecued. Ik weet zeker dat we regelmatig samen iets gaan doen. We zijn niet voor niets aan elkaar gekoppeld.”

 

Voorgesprekken

Mariëlle hoorde via via over flexwonen. Ze belde meteen met Woonbedrijf. “Wat een geluk dat ze net aan het zoeken waren naar bewoners voor deze flexwoningen! Ik paste in het plaatje en mocht meedoen met de kennismakingsrondes.”

 

Willem Willemse is sociaal beheerder voor flexwonen. Hij legt uit waarom de voorgesprekken zo belangrijk zijn: “Bij flexwonen gaat het niet om inschrijftijd, wel om wie je bent en of je past bij de plek.  Tijdens een persoonlijk gesprek over wat iemand belangrijk vindt in het leven, kan ik inschatten of iemand goed voor de woning zorgt, rekening wil houden met een ander en past in de buurt.”

 

Vijf jaar blijven wonen

 

 

We horen vrolijk gelach vanuit de tuin. Daar zit benedenbuurman Marc met een aantal vrienden te genieten van de avondzon. Marc woonde in een studentenhuis en had behoefte aan een eigen plek. “Het was hoog tijd”, zegt hij lachend.

 

Maar zijn toekomstplannen pasten niet bij een vaste woonruimte: “Ik maakte de overstap van een creatief beroep naar productiewerk bij DAF. Ik hou van het harde werken. Maar ik wil ook emigreren naar Nieuw Zeeland. Omdat ik hier maar vijf jaar mag blijven wonen, heb ik dus een mooi streven.”

 


 

comments powered by Disqus