6 oktober 2014

 

MEER energie steken in je buren, MINDER in je woning!

Het is een drukte van belang op het veld bij de Pianostraat in Tongelre, Eindhoven. De iQwoningen® aan de Tongelresche Akkers worden vandaag officieel opgeleverd. En dat moet uitgebreid gevierd worden. De bewoners zijn trots op hun wijk en op de gezelligheid die er heerst. Samen hebben ze er alles aan gedaan om een gezellige, actieve burendag te organiseren. Ondanks de buien is het buikschuiven in groen zeep volop aan de gang en wordt de barbecue al klaar gezet.

 

Soort bouwpakket

Dennis Velleman en Freek Willekens wonen allebei in een iQwoning en hebben deze feestelijke dag mee georganiseerd. “Mijn vriendin en ik wilden gaan samenwonen. Toen kwamen de iQwoningen van Woonbedrijf op ons pad. Fijn wonen in een jonge wijk, in een ruim nieuwbouwhuis dat ook nog eens energieneutraal is. Dat was een mooie bijkomstigheid”, vertelt Freek. “Wat een iQwoning eigenlijk is? Dat is een energieneutrale woning die als een soort bouwpakket voor 85% in de fabriek wordt gemaakt.“

Zonnepanelen en extra isolatie

Woonbedrijf bouwde hier twee typen iQwoningen: een met een platdak en een met een pannendak. Beide types zijn voorzien van zonnepanelen en hebben extra isolatie in de schil. Dennis: “Daarnaast heeft ons huis vloerverwarming, hoogwaardige kunststof kozijnen met triple glas én een warmte-terugwin-systeem (WTW). Al deze maatregelen zorgen ervoor dat onze energiekosten zo laag mogelijk zijn.”

Contactmomenten stimuleren

Naast het energieneutrale aspect van de wijk , is verbinding voor Woonbedrijf een belangrijk aandachtspunt. Mensen wonen niet samen in een wijk, ze léven er samen. Naast het opzetten van de veel bezochte Facebookpagina, zorgde Woonbedrijf ook voor échte contactmomenten tussen toekomstige bewoners.

 

Dennis vertelt: “Woonbedrijf nodigde per blok de toekomstige huurders uit om een rondleiding te volgen in de fabriek, waar de iQwoningen worden gemaakt. Dat was heel interessant. Zo hoorden we daar hoe de huizen gebouwd worden en hoe het transport geregeld is. In die fabriek hebben Freek en ik elkaar leren kennen. We spraken elkaar toen maar even, maar er was meteen een klik.”

Buurman & Buurman

Freek vult hem glimlachend aan: “Woonbedrijf stuurde er erg op om toekomstige bewoners nader tot elkaar te brengen. En dat is ze goed gelukt. Het is fijn als je je buren van tevoren al een keer ontmoet hebt. Op de dag van de sleuteloverdracht zijn we kort bij elkaar binnen gaan kijken. Je bent toch nieuwsgierig naar welke keuken je buren hebben gekozen en voor welke badkamertegels ze uiteindelijk zijn gegaan. Hierin had iedereen individueel echt veel inspraak.”

comments powered by Disqus

Foto's en beelden

In het speciale fotoalbum bekijkt u alles foto's en beelden van de IQ Woningen, van de impressietekeningen tot de feestelijke oplevering van de woningen.

Bekijk beelden