9 oktober 2017​

150 betaalbare huurappartementen en gezondheidscentrum in Gestel

Op 4 juli ging de vlag uit bij Zuiderpark voor de officiële opening! De huurders van de 150 appartementen kregen op 20 april al de sleutel. Maar nu is ook het Gezondheidscentrum klaar. Dat moest gevierd worden. Buurten! was erbij en sprak met een aantal trotse huurders.

 

Prachtig uitzicht van de 15e verdieping van Zuiderpark

 

Jannie van Boxtel koos voor Zuiderpark vanwege haar gezondheid en omdat het maar 10 minuten fietsen naar haar werk is. Jannie: “Nu werk ik nog. Als ik straks met pensioen ben, vind ik het fijn om alle voorzieningen dichtbij te hebben. Dan kun je niet beter zitten dan op deze plek”, zegt Jannie.

 

Jannie woont op de 15e verdieping. “Mooi uitzicht hè? Als je op de bank zit, zie je half Eindhoven om je heen. Het voelt alsof ik hier al veel langer woon dan zes weken. Contacten leggen ging meteen heel gemakkelijk, want iedereen zat in dezelfde situatie. We kregen allemaal tegelijk de sleutel. Na drie weken verhuizen hoorde je in alle gangen dezelfde opmerking: ‘Ik ben helemaal leeg’”, lacht Jannie.

 

Met een krantje op het balkon

 

Peter en Wil Smits wonen op de 7e verdieping. “Ik wil hier niet meer weg”, antwoordt Wil op de vraag hoe het haar tot nu toe bevalt.

 

Peter: “We woonden al in de buurt en hebben deze woontorens vanaf de grond opgebouwd zien worden. Toen dachten we meteen: dat is iets voor ons. We stonden gelukkig al een tijdje ingeschreven bij Woonbedrijf. Alles nieuw en gelijkvloers, heerlijk. Een huis met tuin is op onze leeftijd namelijk best bewerkelijk. Tegenwoordig stap ik ’s ochtends uit bed en ga ik lekker op het balkon zitten met m’n krantje.”

 

Op één na jongste huurders

 

Angèl Vliegen en haar vriend Thom Engelbregt zijn de op een na jongste huurders van Zuiderpark. Maar dat vinden ze geen probleem. “Dit kwam op ons pad toen we op zoek waren naar een plek om samen te wonen”, zegt Thom. “We werken allebei in de zorg, dus we vinden het niet erg dat een deel van de appartementen aan ouderen wordt verhuurd.”

 

Op de 9e verdieping maken Angèl en Thom samen een start. Dat doen ze goed doordacht. Angèl: “Woonbedrijf stelde voorwaarden aan ons inkomen. Zodat we met ook met één inkomen de huur kunnen betalen. Niets mis mee! Want het geeft ons de zekerheid dat we hier goed zitten, zelfs als we door omstandigheden minder inkomsten hebben.”

 

Dit is Zuiderpark

  • Zuiderpark ligt in Gagelbosch in Gestel, op de hoek van de Karel de Grotelaan;
  • De twee woontorens zijn elk 50 meter hoog met 17 etages en 75 appartementen;
  • Er zijn drie typen appartementen, met een huurprijs tussen 585 en 675 euro;
  • De oudste bewoner is 96 jaar en de jongste 21;
  • De appartementen zijn populair: 1.500 reacties kregen we binnen;
  • 46% van de bewoners komt uit Gestel, 42% komt uit de andere delen van Eindhoven;

 

 


 

comments powered by Disqus