29 maart 2016 

Aan de zuidkant van Dommelen wordt druk gebouwd aan de nieuwe wijk Lage Heide. In deze wijk verhuurt Woonbedrijf sinds kort 33 eengezinswoningen en 6 patiowoningen. Lage Heide is nu volop in ontwikkeling en wordt divers, groen en dorps. Omringd door natuur en toch dicht bij de gezellige historische dorpskern van Dommelen en het bruisende centrum van Valkenswaard.

 

Lindsay, Roy en Ilayza

Luxe in Lage Heide

Roy, Lindsay en hun dochtertje Ilayza wonen sinds 13 januari in hun nieuwbouwwoning aan de Irislaan. Vooral Roy is blij met de rust, “met het dorpse”. Lindsay vindt het heerlijk dat alles nieuw is: “Het is zo’n modern huis. Alles is goed aangelegd en voelt echt luxe. We hadden nooit verwacht dat we in een huurhuis met vloerverwarming konden wonen.”

 

Roy blijft hier het liefst de rest van zijn leven: “Mijn moeder woont in Valkenswaard en de moeder van Lindsay ook. Er liggen drie speeltuinen op loopafstand, de bossen zie je daar en we hebben een eigen tuin.”

 

Contact met de buren

Contact met de buren is er al. “Aardige mensen”, zegt Roy. “Het is fijn dat we elkaar al eens hebben gezien op een informatiebijeenkomst van Woonbedrijf.” “En we zijn allemaal eerste bewoners van Lage Heide, dat schept ook een band”, vult Lindsay aan.

 

Klussen in het nieuwe huis

Natuurlijk is het soms lastig om in een wijk te wonen waar elke dag van de week gebouwd wordt. Roy: “Ik ben hovenier en zou graag de tuin aanleggen, maar dat heeft geen zin als de vrachtwagens nog voor je huis langsrijden.” Tot die tijd zijn er nog genoeg kleine klusjes in huis te doen. Lindsay vertelt dat beneden bijna alles klaar is, maar dat ze boven nog wel wat te werken hebben.

 

Of ze iets willen veranderen aan hun huis? “Nee, helemaal niks”, zeggen ze in koor. “We zijn tevreden. Alles is gaaf. Dit is honderd procent goed. We hebben hier zoveel ruimte.”

Rust, ruimte en natuur in Lage Heide

Lage Heide ligt dicht bij een aantal mooie, beschermde natuurgebieden. Er komt veel groen in en om de wijk. Pleintjes en plantsoenen waar kinderen kunnen spelen en mensen elkaar ontmoeten. In totaal worden er 330 woningen gebouwd, 39 daarvan verhuurt Woonbedrijf. Meer info:

 

Lieke en Vincent

Klussen met kerst

Vincent en Lieke vertellen stralen over hun nieuwe woning in Lage Heide, waar zij sinds 10 januari wonen. Roy: “We zijn regelmatig gaan kijken bij de bouw. De woningen zouden aan het einde van het voorjaar van 2016 opgeleverd worden. En ineens werd dat al in december 2015. In plaats van met kerst samen aan de eettafel, kwam de familie dit jaar klussen in ons nieuwe huis.”

 

Alle ruimte voor hobby’s

“Van een kleine flat in Geldrop naar zo’n huis, dat voelt heerlijk”, zegt Lieke. “We hebben alle ruimte voor onze hobby’s. Ik heb boven een kamer voor mijn wol en stoffen (Lieke maakt creatieve handgemaakte cadeaus) en Vincent kan naar buiten: fietsen, wandelen en rond de jaarwisseling genieten van zijn bijzondere vuurwerkhobby.”

 

Het voelt als een koophuis

“Het is een huurhuis, maar in alles oogt het als een koophuis. We mochten de keuken kiezen, de badkamer, de wc. Het huis voelt als een thuis”, zegt Lieke. “Ik ben ook zo benieuwd wat anderen ervan gemaakt hebben.” Vincent: “We willen hier graag lang blijven wonen. Het huis is ook op de groei gekocht, eh gehuurd”, verbetert hij zichzelf lachend.

comments powered by Disqus