6 oktober 2014​

SPACE-S wordt dé nieuwe woonbuurt op Strijp-S. Groen en toch midden in de stad. Een bruisende plek met ruimte voor ieders woonwensen. De bewoners van SPACE-S bouwen samen aan hun ideale buurt. Want samen ontstaan de mooiste ideeën. “Hoe meer betrokken je bent bij SPACE-S, hoe meer kans je hebt om je ideale woning te reserveren”, zegt Thais Frencken, kandidaat-huurder op SPACE-S.

 

Betrokkenheid loont

Thais is sinds kort gescheiden. Samen met haar dochter van tien wil ze een appartement op SPACE-S huren. “Ik was nog niet ingeschreven voor het huren van een woonruimte. De gemiddelde wachttijd is best lang.

 

Toen kwam ik SPACE-S tegen. Hier worden woningen niet gereserveerd voor degene die het langst is ingeschreven. Nee, hier telt je betrokkenheid bij de ontwikkeling van het project. Doe je aan een bijeenkomst mee? Denk je actief mee over de invulling van de buitenruimtes, of maak je een moodboard als inspiratie voor SPACE-S, dan kun je Matspunten verdienen. Hoe meer Matspunten, hoe eerder je aan de beurt bent om een woning te reserveren. Je wordt dus als het ware beloond voor je betrokkenheid.”

  

Woning ‘matsen’ ideaal

Desiree van der Gracht, student aan de Design Academy, vertelt enthousiast: “Vanaf vorig jaar zomer ben ik betrokken bij SPACE-S. Ik heb verschillende bijeenkomsten bijgewoond en bijvoorbeeld moodboards voor de indeling van woningen gemaakt op Pinterest en Facebook. Daarmee heb ik inmiddels 11 Matspunten verdiend.

 

Het systeem is echt ideaal. Niet alleen omdat je op deze manier kans maakt op een woning, zonder dat je lang bij Woonbedrijf ingeschreven staat. Ook omdat je je toekomstige buren al leert kennen en een band met ze krijgt. Mijn vriend en ik komen allebei niet uit Brabant, dus de bijeenkomsten zijn voor ons een perfecte manier om mensen in Eindhoven te leren kennen.”

 

‘Ons’ project

Ook Thais is enorm enthousiast. Over Strijp-S in het algemeen, maar vooral ook over SPACE-S en de vernieuwende aanpak van Woonbedrijf voor dit project. “Dat je op zo’n manier een betaalbare nieuwbouwwoning kunt huren, waarbij je ook nog eens enorm veel inbreng hebt, dat vind ik echt bijzonder. Ik roep dan ook regelmatig dat ik zó trots ben op SPACE-S. Op ons project. We ontwerpen het met alle toekomstige huurders samen. Al staat er nu nog niks, het is toch al een beetje ‘eigen’ geworden. Ik kan niet wachten tot SPACE-S klaar is”, besluit Thais lachend het gesprek.

comments powered by Disqus

Alles over SPACE-S