14 december 2015  

In het oude bankgebouw aan de Firmamentlaan in Woensel-Noord zit de sociëteit Andromeda. Hier ontmoeten senioren elkaar, leren ze nieuwe mensen kennen en ze kunnen er ‘even uit’ zijn. Nu Ons Net is verhuisd, heeft Woonbedrijf een mooie ruimte te huur in dit gebouw.

 

Aansluiten op Andromeda

​​​​ Dick de Gunst, oprichter en drijvende kracht achter Andromeda

Oprichter en drijvende kracht achter Andromeda is Dick de Gunst. Hij benadrukt dat Andromeda een huiskamer is. Dick: “We hopen voor de vrijgekomen ruimte een mix te vinden van informatie geven, gezelligheid, hulp bieden en ondersteuning. Het liefste vinden we een organisatie die ervoor kiest om de ruimte een aantal vaste dagdelen per week te huren. Een organisatie die logisch aansluit op de doelgroep van Andromeda en de activiteiten die we al bieden.”

 

Allerlei ideeën voor senioren

“Er is bijvoorbeeld behoefte aan een zorgorganisatie die senioren verder kan helpen, een steunpunt waar senioren terecht kunnen met vragen of een aanbieder van specialistische hulpmiddelen voor senioren. En koken voor onze bezoekers, cursussen geven, vergaderen of een verjaardag vieren zijn ook goede ideeën voor de invulling van deze ruimte”, somt Dick op.

 

Een ruimte huren in sociëteit Andromeda?

Zijn senioren en 65+-ers de belangrijkste doelgroep van uw organisatie? Heeft u interesse om een lichte ruimte te huren in sociëteit Andromeda aan de Firmamentlaan 1 te Eindhoven? Neem contact op met Marisa Willemsen, senior klantbeheerder van Woonbedrijf.

 

Lena van Opstal: “Ik ben 85 jaar en mijn familie- en vriendenkring wordt steeds kleiner. Drie keer per week kom ik ’s morgens binnenlopen om te buurten. Mijn omgeving deed een beetje lacherig over de soos. Tot ze een keer meegingen. Ze waren verbaasd over hoe gezellig en druk het was.”

 

Jeanne Kroese, 86 jaar is vrijwilligster van het eerste uur: “Andromeda bestaat nu vijf jaar. Doordeweeks zijn we elke dag open van tien tot zes en in het weekend op zondagmiddag. Iedereen is welkom. Om andere senioren te ontmoeten, te lezen, een hapje te eten of om mee te doen met één van onze activiteiten.”

 


 

comments powered by Disqus