18 december 2017

Een schutting als individuele verbetering

Aimane Bennalouch woont sinds 2011 met zijn zussen Imane en Manal en zijn ouders in Vaartbroek in Woensel. In de tuin stond aan beide kanten een heg, waarvan een op de grens met de tuin van de buren. “In totaal 25 meter en die moet je twee keer per jaar snoeien. Je moet ervan houden”, zegt Aimane met een lach.

 

Alles over verbouwen en vernieuwen.

 

Tijd voor een schutting 

“De eerste jaren was het onderhoud aan de heg geen probleem hoor. Maar voor mijn vader werd het een steeds grotere opgave. Zeker toen hij rugklachten kreeg. En ook voor de buurman bleek de heg steeds lastiger te onderhouden. Tijd dus voor een schutting!”

 

nieuwe schutting 

 

De buren beslissen mee

U hoeft geen toestemming aan Woonbedrijf te vragen als u een nieuwe schutting wilt. Maar u moet het wel eerst afstemmen met uw buren. Omdat u de schutting samen deelt, moeten zij het ermee eens zijn. De kosten betaalt u meestal ieder voor de helft.

 

Aimane: “De buren zagen een schutting wel zitten. Maar we zagen flink op tegen de klus en de kosten. Toen vroegen we Woonbedrijf of zij misschien iets voor ons konden betekenen.”

 

Duidelijke informatie over de schutting

Soms wil Woonbedrijf een nieuwe schutting voor u plaatsen. Dat noemen we een individuele verbetering. Als we ervoor kiezen om dit te doen, krijgt u altijd een offerte met een duidelijk overzicht van de kosten.

 

Zo ging het ook bij de familie Bennalouch.

 

“Gebiedsbeheerder John Dierking heeft de maten opgenomen. Daarna kregen we een offerte en een voorstel voor de verrekening van de kosten. We hadden er ook voor kunnen kiezen de kosten in één keer te betalen aan Woonbedrijf. Maar we vonden een kleine huurverhoging prettiger”, legt Aimane uit.

 

nieuwe schutting 

 

Over de communicatie met Woonbedrijf is hij erg tevreden. “Alles was heel duidelijk: de keuzemogelijkheden, de kosten en wanneer de schutting zou komen.” Nadat de familie Bennalouch zelf de heg had verwijderd, plaatste het schuttingbedrijf de houten schutting. Aimane: “We lieten ook een extra poort laten zetten. Want als je toch de boel verandert, kun je het maar beter meteen goed aanpakken!”​

 


 

comments powered by Disqus