​22 maart 2014

Wie werken en wonen wil combineren, is bij Woonbedrijf aan het juiste adres. Want sinds kort bieden we ‘WOW-panden’ aan. WOW staat voor Werken, Ondernemen en Wonen. En dat is precies wat ontwerper en ondernemer Maartje Mol wilde.

 

Ondernemen met kinderen

Vandaag tekent Maartje op de Iepenlaan in Philipsdorp het huurcontract voor het allereerste WOW-pand van Woonbedrijf. Ze heeft er grote plannen mee. Samen met haar dochtertje Roman wil ze er fijn wonen. Maar ook de handen uit de mouwen steken.

 

Maartje volgde de Design Academy Eindhoven, de Mode Academie in Arnhem en de BIK-opleiding: een opleiding voor professionele kunstenaars die worden opgeleid om kunstprojecten uit te voeren met kinderen op de basisschool. Binnenkort rondt ze ook nog de Pabo af.

 

Maartje: “Ik heb een droom en dat is creatieve workshops en feestjes organiseren voor kinderen. Bijvoorbeeld samen dingen ontwerpen, T-shirtjes bedrukken en vlaggen maken. Op deze plek kan dat perfect. Er wonen in Philipsdorp veel kinderen en aan de overkant van de wijk, op Strijp-S, zijn veel creatieve bedrijven gevestigd. Dit huis is zo ingedeeld dat ik wonen en werken kan combineren en tegelijkertijd gescheiden kan houden. In de voorkamer maak ik mijn werkplek, op de ramen komen mooie uitingen te hangen, in de hal is ruimte voor opslag: ik heb het in m’n hoofd al helemaal ingericht!”


Buurt betrekken

Ook senior klantbeheerder van Woonbedrijf Loes Weltje ziet het helemaal voor zich. “Toen we de aanmelding van Maartje ontvingen, was ik meteen enthousiast. Het WOW-concept is voor ons nieuw. De invulling die Maartje eraan wil geven, is precies wat we met het concept voor ogen hadden. Want Woonbedrijf is meer dan alleen wonen. In Philipsdorp hebben we verschillende panden in bezit die zich heel goed lenen voor een combinatie van wonen en werken. Die ruimte geven we dan ook graag aan geïnteresseerden.

 

Tegelijkertijd vinden we het heel belangrijk dat de wijk een beetje ‘meeprofiteert’. We zijn niet op zoek naar huurders die aan huis willen ondernemen en vervolgens de gordijnen de hele dag gesloten houden. Naast dat ze voor zichzelf onderneemt, wil Maartje de kinderen in deze buurt graag betrekken bij haar activiteiten. Daar werken wij graag aan mee.”

​WOW-panden

In Philipsdorp zijn op dit moment zes panden aangemerkt als WOW-pand. Woonbedrijf gebruikt de website en speciale flyers om huurders te werven. Huurders in Philipsdorp hebben voorrang. Verder telt niet de langste inschrijftijd, maar het unieke idee dat past bij de plek.

 

Heeft u interesse? Stuur dan een mail met uw idee naar l.weltje@woonbedrijf.com of m.bogmans@woonbedrijf.com. Of bel met Woonbedrijf via 040-243 43 43.

 

comments powered by Disqus