19 december 2016​

Woonbedrijf en huurder maken samen een duurzame wijk van de Aireywijk. We renoveerden vorig jaar de 226 woningen. De duurzame renovatie was gratis voor bewoners. Maar ze mochten ook kiezen voor extra verbeteringen tegen een huurverhoging. Veel bewoners pakten die kans. Waarom?

 

Bekijk ook het fotoalbum van de Aireywijk.

 


Mohamed en Assma:

Assma en Mohamed kozen voor een pakket met isolatie van de muren de vloer en de ramen. Dat deden ze vooral voor de kinderen. “De verwarming stond vaak op 22 graden om het binnen lekker warm te krijgen. Nu staat de verwarming op 18 graden en is het binnen heerlijk.”

 

Persoonlijk contact

Mohamed: “Eerst kregen we een brief van Woonbedrijf. Daarna werden we gebeld om te vragen of de brief duidelijk was. We maakten meteen een persoonlijke afspraak. Dat is toch veel fijner.”

 

Niet uit eigen portemonnee

Samen met een medewerker van Woonbedrijf bezocht Mohamed de modelwoning aan de Delibesweg 3. Daar kon hij zien wat er allemaal ging gebeuren en wat hij kon gaan besparen. Het persoonlijke contact heeft Mohamed en Assma goed gedaan.

 

Het grootste voordeel komt er binnenkort aan: “Als we geld terugkrijgen op onze energierekening.” Want voor allebei is het heel logisch: de kleine huurverhoging betaal je niet uit je eigen portemonnee. Die wordt betaald door een lagere energierekening. “Plus, we wonen een stuk fijner!”

 


Edwin:

Edwin koos voor meer comfort én veiligheid. Alle deuren en ramen op de begane grond kregen nieuwe sloten met een politiekeurmerk tegen inbraak. Voor hem was de keuze niet moeilijk. “Het is een stuk fijner wonen. En dat voor een huurverhoging van 21,50 euro per maand.”

 

Op sokken

Edwin vertelt dat hij graag op sokken loopt. “Dat ging niet voor de verbouwing, want de vloer was veel te koud.” Nu draagt hij nooit meer schoenen in huis. Ook de tocht bij de ramen en voordeur is weg. “Overal in huis is het heerlijk warm.”

 

Slimme meter

Edwin kreeg een slimme meter bij zijn energiecontract. Deze energiemeter geeft de meterstanden zelf door aan het energiebedrijf. “Dankzij de slimme meter zie ik ook hoeveel ik elke maand bespaar. Kijk, in oktober heb ik 29 euro minder gas en 3 euro minder stroom verbruikt dan vorig jaar. Dus mijn huurverhoging betaal ik uit mijn besparing op energie. En dan houd ik nog geld over.”

 

Het was zo geregeld

En de renovatie, hoe ging die? Edwin: “Voor mij was het heel duidelijk. De papieren kon ik ophalen op de Delibesweg. Thuis heb ik meteen ingelogd bij het computerprogramma WoonConnect, alles ingevuld en verzonden. Het was zo geregeld.”

 

“Aannemer Caspar de Haan is ruim twee weken bezig geweest. Al die tijd was het prima te doen in huis. Alleen die voegen uitboren. Wat een verschrikkelijke herrie. Toen ben ik mijn huis uit gevlucht.” Edwin is erg tevreden: over de informatie, de aannemer, de renovatie en over het resultaat. “En nu ga ik zelf aan de slag. Het is tijd voor een nieuwe vloer beneden.”

 


Groen huis, groene buurt!

Samen met Irmy van Buurkracht brengt Woonbedrijf buurtbewoners bij elkaar om aan de slag te gaan met energiebesparing. Want samen is dat een stuk makkelijker. En goedkoper. Irmy: “Meedoen aan Buurkracht is gratis. We leggen contacten in de buurt en brengen mensen bij elkaar. We laten zien wat er allemaal mogelijk is en we helpen bij het maken van goede keuzes.”

 

Wilt u meedenken over de mogelijkheden in uw buurt?

Lees meer op www.buurkracht.nl.

 


 

comments powered by Disqus