​Op een prachtige plek aan het bos in de Geldropse wijk de Coevering staan zeven flats. Er wonen heel verschillende mensen: jong, oud en met diverse culturele achtergronden. Woonbedrijf wilde weten hoe het is om in deze flats te wonen. Wat is er goed, wat kan beter? Op verrassende manieren luisterden we naar de wensen van bewoners. En we gingen er meteen mee aan de slag.

  

Koekjes bakken

Bij de flats richtten ontwerpers Almar Sinte Maartensdijk en Marlies van Weelden een keukentje in. Daar bakten ze koekjes. Iedereen kon aanschuiven voor een koekje en een goed gesprek. Hoe is het om in de flats te wonen? Wat is er fijn, wat kan beter, wat missen de bewoners en wat zijn hun wensen? De bewoners vertelden dat zij trots zijn op het bos. Het wonen is er best oké, maar de uitstraling kan beter.

 

Dieren op de flats

Daarna gingen graffitikunstenaars Sven Sanders en Pim Bens van Mad Skills aan de slag. Ze vroegen aan bewoners wat ze op de muur mochten schilderen. De dieren uit het bos natuurlijk!

 

Rad van fortuin

Een van de wensen was een duidelijke wegwijzer voor de flats. Bezoekers verdwaalden er vaak, omdat de flats precies op elkaar lijken. Samen kozen de bewoners het thema voor de nieuwe wegwijzers: dieren uit het bos. Het rad van fortuin bepaalde welke flat welk dier kreeg. De flats werden omgedoopt tot bijvoorbeeld Konijnenflat, Egelflat en Buizerdflat. Elke flat een eigen identiteit, makkelijk herkenbaar.

 

 

Natuurspeeltuintjes

Bewoners misten ook een speelplek voor jonge kinderen. Daarom bedacht Almar Sinte Maartensdijk ‘natuurspeeltuintjes’. Bewoners hielpen mee en brandden met gloeiendhete bouten namen en tekeningen in het hout. Natuurlijk werden de speeltuinen feestelijk geopend samen met de bewoners. De speeltuinen zijn nu fijne ontmoetingsplekken voor ouders en kinderen in de buurt.

 

Koffiekar

Wilitha woont in een van de flats in de Coevering. Zij vond dat buren elkaar amper tegenkomen in de flats. Daarom wilde ze mensen samenbrengen. In 2014 ontwierp ze samen met ontwerper Tsjalke Bouma de koffiekar ‘Get together’. Van het voor- tot het najaar staat ze met de kar aan de rand van het bos en schenkt ze samen met medebewoners koffie voor haar buren.

 

 

 

Coevering schitterde op Dutch Design Week 2017

Woonbedrijf organiseerde de expo Way to GO-Design voor de Dutch Design Week 2017. De Coevering was onderdeel van deze expo. Bewoner Wilitha stond ook, met de koffiekar Get Together. Samen met haar buren bood ze bezoekers een heerlijk kopje koffie of thee aan. Ze was de ster van de expo! Wethouder Miranda Verdouw woont ook in de Coevering en zij kwam handje helpen met het schenken van koffie.

 

 


 

 

comments powered by Disqus