14 juni 2016

Geen lege kavels, maar tijdelijke huurders die iets bijdragen aan de wijk. Een fijne oplossing voor de tijdelijke huurders én voor de bewoners van Schuttersbosch. De originele woningen in Schuttersbosch staan eigenlijk op de nominatie om vervangen te worden. Maar als het mogelijk is, geven we de de woningen tot het moment dat slopen écht nodig is een tijdelijke, sociale invulling.

 

Tijdelijke huurders in Schuttersbosch 

Deze tijdelijke huurders kunnen organisaties zijn, zoals Stichting Zorgatelier Pinokkio. Of 't Schutterke, waar een tentoonstelling van oude Philipsverhalen te zien is én een ontmoetingsplek voor bewoners is geworden. Maar Woonbedrijf verhuurt ook tijdelijke woningen aan bijvoorbeeld mantelzorgers of mensen die een tijdelijke woning nodig hebben terwijl hun huis wordt gebouwd. Hieronder leest u hun verhalen.

 

Meer over Schuttersbosch

 

 

 


Henny Pardoel

“Jarenlang heb ik in een nieuwbouwwijk in Geldrop gewoond. Ik fietste toen regelmatig door Schuttersbosch en dacht er vaak over na om hier een woning te zoeken. Het mooiste stukje van Eindhoven! Op een gegeven moment hoorde ik dat er kavels verkocht zouden worden. Ik schreef me hierop in en het geluk was aan mijn zijde!

 

Maar hoe kon ik de tijd overbruggen waarin mijn nieuwe woning werd gebouwd?

 

Als er een oude woning vrijkomt die gesloopt gaat worden, verhuurt Woonbedrijf deze in overleg met de buren aan een tijdelijke huurder. Toen er zo’n huisje vrijkwam, heb ik me hiervoor ingeschreven. Ik was meteen verkocht toen ik ging kijken! Het ligt schitterend aan de rand van de bossen.

 

De woning moest wel opgeknapt worden. Woonbedrijf verleende hierbij alle medewerking. Terwijl ik aan het werk was aan de binnenkant, nam Woonbedrijf de buitenkant en het groen voor haar rekening.

 

Ik woon hier nu ruim een maand en het bevalt me uitstekend! Mijn buren zijn bijzonder vriendelijk en de omgeving is heel rustgevend. Het is wel even wennen aan de geluiden om me heen. ’s Ochtends word ik rond 5 uur gewekt door onze gevederde vrienden, maar dat heeft ook wel iets. En ik kan me niet meer verslapen!”

 


Bas Gruiters

“Ik kwam al regelmatig in Schuttersbosch. Toen ik van een collega, die hier woont, hoorde dat de vrijkomende woningen tijdelijk verhuurd worden, heb ik meteen contact gezocht met Woonbedrijf. Ik werd uitgenodigd en gelukkig vond Woonbedrijf me een geschikte huurder.

 

Toen er een huisje vrijkwam, was ik hier meteen enthousiast over. Vooral de ligging is prachtig. Maar er moest nog wel veel gebeuren! Gelukkig ben ik handig met klussen. Er kwamen steeds nieuwe klussen bij. Bijvoorbeeld toen ik een tweedehands keuken kocht. Daar wilde ik ook graag een vaatwasmachine bij, waarvoor weer een extra elektragroep nodig was. Maar ik hield wel steeds in mijn achterhoofd dat dit tijdelijk is.

 

Ik ben enorm hartelijk ontvangen in de buurt. Meteen op de eerste klusdag maakte ik kennis met Dini, mijn lieve buurvrouw. Zij vertelde me dat aan deze kant nog 11 originele bewoners wonen. Zij kunnen blijven wonen tot ze zelf willen verhuizen. Dus ik verwacht dat ik ook nog wel even kan blijven wonen en genieten van deze mooie omgeving en lieve mensen.

 

Gelukkig kwamen er veel vrienden helpen met slopen en klussen. Zeker toen er na 3 weken klussen iets vervelends gebeurde, waardoor ik 6 weken niets kon doen. Ik moest wel klaar zijn voor ik mijn andere huis uit moest. Dat is gelukt! Ik kan nu ontzettend genieten van het uitzicht en het geluid van de bomen en vogels. Als ik straks weer beter ter been ben, kan ik elke dag met mijn hond Bix hier in de bossen gaan wandelen.”

 


Mike en Lisanne

“Wij gaan tijdelijk in een ‘oude Belg’ wonen, terwijl ons nieuwe huis in Schuttersbosch wordt gebouwd. Ons oude huis hebben we al verkocht. Een heel fijne oplossing! Want zo kunnen we de bouw van onze woning van dichtbij begeleiden en alvast wennen aan de nieuwe wijk.

 

Tot nu toe zijn we heel positief over de buurt. We hebben al kennisgemaakt met de naaste buren en de ‘toekomstige buren’. We merkten meteen dat de sociale controle hier groot is. Laatst hadden we een raampje open laten staan. Onze buurman heeft ons op alle mogelijke manieren proberen te bereiken. We hebben daarna meteen adressen en telefoonnummers uitgewisseld.

 

Het koffiehuis in de wijk is een aanwinst, zeker omdat we in onze tijdelijke woning nog niet kunnen koken. Bovendien hebben we er al een aantal nieuwe mensen leren kennen. Vooral voor onze kinderen van 3 en 5 jaar is dat erg fijn, omdat zij na de zomervakantie ook op een nieuwe school in deze wijk starten.

 

We zijn heel blij dat Woonbedrijf ons de mogelijkheid heeft gegeven een tijdelijke woning te huren in Schuttersbosch. De tijdelijke woning is ruim genoeg voor ons. Maar we kijken ook heel erg uit naar ons nieuwe huis!”

 


Ard en Laurie

"Nog niet eerder is het gevoel van naar huis willen en thuis zijn, zo fijn aanwezig geweest. Een kinderdroom die uitkomt, wonen in Schuttersbos.

 

Toen we voor heel even op de Wegedoornlaan mochten wonen, voelden we ons meteen thuis in het hofje. Hier zouden we wel voor altijd willen wonen! Helaas kon dat niet, want de ‘Hans en Grietje-huisjes’ werden gesloopt.

 

En hier wonen we dan, op de Saterstoelenweg. Weliswaar tijdelijk, maar we doen alsof het voor altijd is. We leven nu en zijn zo dankbaar dat we hier wonen! We hebben met onze beste vriend het hele huis verbouwd. De tuin heeft ook een metamorfose gekregen. Die is nu nog wat kaal, maar in de zomer kunnen we de hele straat van groente voorzien!

 

Onze dochter houdt van het bos. Ze loopt er zelf naartoe. Als ze om ons huisje heen loopt, staat ze er praktisch in. Dat is toch geweldig! Ik denk dat dit het mooiste plekje van Eindhoven is. We dromen ervan om over een paar jaar dit kavel gewoon te kopen!”

comments powered by Disqus