19 december 2016

Bakfiets voor 400 bewoners!

Joep Klunhaar is een van de nieuwe bewoners van SPACE-S. En ook al gaat hij er pas in maart wonen, hij stak al flink de handen uit de mouwen voor z’n nieuwe buren. Of beter gezegd: hij gebruikte vooral z’n benen.

 

Collectieve bakfiets

Verhuizen kan met een verhuiswagen, busje, de auto of... een bakfiets! “Een bakfiets kan veel vervoeren, gebruikt geen brandstof en is dus beter voor het milieu. Bovendien is lichaamsbeweging altijd goed”, zegt Joep Klunhaar. “Ik heb altijd al een bakfiets willen hebben. Die dingen zijn stoer en ontzettend handig.”

 

“Als toekomstig bewoner van SPACE-S vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk bezit te delen. Dat past bij SPACE-S. Daarom mogen alle ruim 400 bewoners de bakfiets gebruiken. Voor 5 euro mag hij een dagdeel worden gebruikt en voor 10 euro zelfs een hele dag. Wie ’m gebruiken wil, weet mij te vinden!”

 

80 kilometer trappen

Het verhaal wordt gekker. Want Joep vond de bakfiets via een advertentie op Marktplaats. In Schoonhoven, 80 kilometer verderop! In plaats van het gevaarte op een aanhanger te vervoeren, koos Joep ervoor om hem zelf naar Eindhoven te fietsen.

 

“Ik vond het een mooie uitdaging en dacht: dat doe ik gewoon. Maar 80 kilometer is een heel eind en ik had geen meter getraind. Mijn benen waren leeg en toen was ik nog niet eens halverwege. Uiteindelijk ben ik een dag onderweg geweest. Wel met een paar tussenstops.”

 

Sponsors

Joep liet zich sponsoren door zijn nieuwe buren en Bouwmaat de Hurk. “Een superbedrijf”, aldus Joep. “Ze helpen de bewoners met adviezen en mooie kortingen. Dat wil ik toch even gezegd hebben.” En aangezien Joep straks op de bovenste verdieping gaat wonen en een flink appartement moet inrichten, zal die sponsor zeker nog van pas komen.

 

De eerste bewoners van SPACE-S hebben de sleutel al!

 


 

 

comments powered by Disqus