29 maart 2016 

De eerste huurders wonen anderhalf jaar in Hoge Akker​

Anderhalf jaar geleden kregen de eerste bewoners van de 13 nieuwe seniorenwoningen in Hoge Akker in Best de sleutel. De huizen zijn zeer milieuvriendelijk, omdat ze voorzien zijn van zonneboilers, driedubbel glas en extra isolatie. Hoe zou het met nu met de eerste bewoners gaan?

 

Verhuizen naar Hoge Akker was niet moeilijk

Diny (69) en Henk (74) Schoonus vertellen enthousiast over de verhuizing. “We hebben hiervoor 42 jaar in een eengezinswoning van Woonbedrijf gewoond, in de Eindhovense wijk Vaartbroek. Hoge Akker is een hele verandering, maar verhuizen vonden we niet moeilijk. We wilden graag kleiner wonen en onze zoon woont ook in Best.

 

Omdat we kleiner zijn gaan wonen, moesten we veel spullen wegdoen. Maar we hebben nergens spijt van. Nou ja, behalve van het weggooien van de gatentang, die hadden we laatst toevallig nodig”, zegt meneer Schoonus.

 

Op blote voeten

Meneer Schoonus: “We kenden al een hoop buren dankzij de informatiebijeenkomsten die Woonbedrijf organiseerde. Je voelt je daardoor meteen welkom in de straat!”

 

Mevrouw Schoonus vindt de vloerverwarming het fijnste aan het huis. “We bepalen per kamer hoe hoog de verwarming staat. In de winter kan ik gewoon op blote voeten door het huis lopen! Het enige wat we nog missen is een touwtje naast het bed om het licht aan te doen.”

 

Tip: ga naar het fotoalbum van Hoge Akker in Best voor alle foto's en beelden.

 


Lekker hard blazen

Ook Corrie (66) en Kees (68) Neggers vertellen enthousiast over hun nieuwe woning: “Zelf je huis energiezuinig maken is een grote investering. Dankzij Woonbedrijf wonen we nu milieuvriendelijk, zonder die investering zelf te doen. Corrie speelt tenorsaxofoon en vraagt regelmatig aan de buren of zij daar geen last van hebben. Ze zeggen van niet, zo goed is alles geïsoleerd!”

 

Je kans grijpen

Het paar woonde eerst in een koophuis in Best. “Maar we wilden niet voor altijd in een grote eengezinswoning blijven wonen, dus schreven we ons in bij Woonbedrijf. En toen kwam dit huis voorbij. Eigenlijk vonden we het wat te vroeg om kleiner te gaan wonen, want we zijn nog best fit. Maar dan komt er een trein die je niet kunt laten gaan”, legt meneer Neggers uit.

“We wonen graag in het centrum. De tuin is groot genoeg en boven hebben we nog genoeg ruimte”, vertelt mevrouw Neggers. “Alleen vindt Keest de schuur wat te klein. Maar verder hebben we niks te klagen. De voordelen zijn dat we geen onderhoud aan huis of tuin hebben én dat we energiezuinig wonen.”

 

Hoge Akker is een gezellige buurt

Mevrouw Neggers: “De sfeer in de buurt is goed en we hebben leuk contact met de buurvrouw. Het lijkt ons geweldig om in de zomer een grote barbecue te organiseren op de binnenplaats. Dan kunnen we elkaar nog beter leren kennen. Ik weet zeker dat daar animo voor is.”

comments powered by Disqus