22 juni 2015 

​Nieuwe wijk op het terrein van voormalige basisschool

Op de hoek van De Kemphaan en De Hertgang, op de plek van de voormalige basisschool De Berckacker in Veldhoven, bouwt Woonbedrijf 22 betaalbare huurwoningen. De buurt Heikant/De Kelen krijgt daarmee tientallen nieuwe bewoners. Marloes Vesters en René Soetekouw zijn er helemaal klaar voor!

 

De grootste verandering? Ruimte!

René studeert Technische Bedrijfskunde en Marloes is nog niet zo lang geleden afgestudeerd als verpleegkundige. Ze wonen nu in een studentenwoning van Vestide, het onderdeel van Woonbedrijf dat de studentenkamers verhuurt. René: “Je zou kunnen zeggen dat we al veel ervaring hebben met samenwonen!” Vanaf juli 2015 wonen ze in hun nieuwe huurwoning in Heikant/ De Kelen.

 

De stap van Eindhoven naar Veldhoven is weloverwogen. Marloes: “Ik ken Veldhoven al vanwege mijn stage. De sfeer is echt heel leuk en de verkeersverbindingen zijn ideaal. De grootste verandering? Ruimte! En we hopen dat we leuke contacten met buren kunnen opbouwen. In een studentenwoning is het verloop groot. Dat zal hier anders zijn."

 

Unieke bouwmethode

Senior klantbeheerder van Woonbedrijf Ine Schattefor vertelt dat de bouw snel vordert. “In maart lagen er alleen nog maar funderingen. Nu is het mei en over twee weken liggen de pannen op de daken.” Dat is te danken aan het ‘Pluswonenconcept: de woningen worden grotendeels in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet. Toch zien ze eruit als normaal gebouwde woningen.

 

Ine: “Door deze manier van werken is er geen verspilling, minimale overlast voor de omgeving en een hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. De huren liggen namelijk allemaal een stuk onder de huurtoeslaggrens van 710,68 euro in 2015. Aan dit soort woningen is in Veldhoven een grote behoefte.

 

Tip: in het fotoalbum over deze nieuwe woningen ziet alle artist impressions en foto's van de bewoners!

 

Bewonersbegeleidster

Er was veel belangstelling voor de woningen: we kregen meer dan 330 reacties van geïnteresseerden binnen.

 

Ine: “Ruim voordat de bouw startte, waren alle huurders al bekend. Er volgde een bewonersbijeenkomst, waarin we hebben uitgelegd wat het betekent om naar een nieuwbouwwoning te gaan. Want er zijn heel veel keuzemogelijkheden. Namens aannemer Stam + De Koning is er een bewonersbegeleidster aangesteld die de nieuwe huurders helpt bij het realiseren van hun woonwensen.”

 

René: “We komen natuurlijk regelmatig even kijken. Ook hebben we bij de projectontwikkelaar in Nieuwegein een speciale ‘3D-wandeling’ gemaakt door het huis. Dat gaf een goed beeld van de indelingsmogelijkheden en de afmetingen.”

 

Schatkistjes begraven

Marloes en René deden op 30 maart mee met de officiële starthandeling van de bouw. Hiervoor stopten de nieuwe bewoners hun toekomstwensen en bijzondere aandenkens in speciale schatkistjes en plaatsten deze onder hun woning. Zo blijven zij voor altijd verbonden aan de woning. René: “Ons schatkistje is gevuld met krantenknipsels van 30 maart. Dat maakt ons huis straks nóg bijzonderder!”

comments powered by Disqus