Groenfontein van de Kempen

Waalre wordt door zijn groene karakter ook wel 'Groenfontein van de Kempen' genoemd. Een aantrekkelijke woongemeente bovendien, met een gevarieerd woningaanbod in ruim opgezette wijken. De vele recreatiemogelijkheden in de buitenlucht spreken niet alleen de eigen inwoners aan, maar ook toeristen.

 

Zoekt u een woning in Waalre? Zo nu en dan komt er een van onze woningen in Waalre vrij. U kunt hier direct op reageren in ons woningaanbod!

 

De kerkdorpen Aalst en Waalre vormen sinds 1923 de gemeente Waalre. Waalre-dorp heeft nog steeds de kenmerken van een plattelandsgemeente. Het omringende landschap is typerend voor de Kempen. Aalst ligt wat dichter bij Eindhoven en heeft daardoor meer invloeden van deze stad overgenomen. Mede dankzij het toerisme is Waalre een bruisende gemeente met een hoogwaardig en gevarieerd winkelaanbod en vele gezellige horecagelegenheden.

 

Waalre

In Waalre-dorp vindt u diverse woonwijken en buurtschappen, zoals Hoogstraat, Hulst, Loon, De Heuvel, Bolksheuvel en De Heikant. De verschillende nieuwbouwwijken passen uitstekend in het landelijk karakter van het dorp. Ook ziet u binnen de dorpsgrenzen opvallend veel villa's. Dit leverde Waalre nog een bijnaam op: de 'Goudkust van Eindhoven'.

 

Aalst

Waar Waalre nog steeds een agrarisch karakter heeft, doet Aalst meer aan de stad denken. Wel is er in het oosten van Aalst nog altijd ruimte voor landbouw. In dit gedeelte vindt u ook de nieuwbouwwijk Ekenrooi. Verder naar het zuiden ligt buurtschap Achtereind met enkele boerderijen, terwijl de wijk Voldijn grenst aan de snelweg A67, net onder Eindhoven. Veel mensen die in Eindhoven werken, vinden in Aalst hun ideale woonomgeving.

Waalre: feiten en cijfers

  • Oppervlakte: 22,71 km²

  • Inwoners: 16.764

  • Bevolkingsdichtheid: 744 inw./km²

  • Woonbedrijf: 215 woningen