​Dorps wonen met stadse voorzieningen

Veldhoven combineert plezierig dorps wonen met voorzieningen op stadsniveau. Dat maakt Veldhoven tot een aantrekkelijke gemeente om te wonen en te werken. De natuur en het landelijke buitengebied zijn net zo dichtbij als het theater, de sportverenigingen en de talloze winkels en terrasjes.

 

Zoekt u een woning in Veldhoven? Zodra er een van onze woningen in Veldhoven vrijkomt, kunt u hier direct op reageren in ons woningaanbod.

​​​
​​​​ De eerste bewoners van de nieuwbouw in de Kemphaan.
​​

Met Eindhoven aan de ene kant en het open landschap van de Kempen aan de andere, wordt Veldhoven ook wel de Poort van de Kempen genoemd. De gemeente Veldhoven is ontstaan door het samenvoegen van verschillende dorpen. Inmiddels zijn de kernen Veldhoven-Dorp, Meerveldhoven, Zeelst en Oerle aan elkaar gegroeid. En met multinational ASML, het Máxima Medisch Centrum en het toekomstige Health Technology Park, neemt Veldhoven een belangrijke plek in binnen de Brainportregio.

 

Diversiteit in wijken

Veldhoven heeft voor ieder wat wils. Houdt u van een landelijke woonomgeving? Of vertoeft u liever in het levendige centrum? In Veldhoven vindt u altijd wel een buurt die bij u past.

 

 • De wijk Cobbeek/Centrum ligt in het midden van Veldhoven. De meeste woningen in Cobbeek zijn gebouwd in de tweede helft van de jaren 70. Tien jaar later verrees het centrum met veel etagewoningen. Hier vindt u ook het populaire winkelcentrum City Centrum, een zwembad, het theater, de bibliotheek en een basisschool.

 

 • In het zuiden van Veldhoven ligt sinds de jaren 50 de wijk d'Ekker. Hier wisselen rijtjeshuizen, moderne patiobungalows en appartementen elkaar af. In de wijk zelf is relatief weinig ruimte voor groen, maar rond de wijk liggen brede groenstroken. Ook heeft d’Ekker een wijkcentrum en winkels voor uw dagelijkse boodschappen.

 

De 493 huurwoningen in d'Ekker krijgen een grote opknapbeurt.

 

 • Zonderwijk gold in de jaren 60 na d'Ekker als de tweede grote uitbreidingswijk. De wijk is ruim opgezet en de etagewoningen zijn in trek bij starters. De rest van de wijk bestaat vooral uit eengezinswoningen. Er staan verschillende bouwprojecten op stapel om de wijk verder te verbeteren.

 

 • De wijk Heikant/De Kelen in het noorden van Veldhoven bestaat uit drie verschillende buurten. Heikant-West biedt woonerven en een compacte inrichting, terwijl de woningen in Heikant-Oost en De Kelen op wat grotere percelen staan. Ook vindt u hier een aantal appartementencomplexen.

 

 • 't Look is een gevarieerde woonwijk met rijtjeshuizen, etagewoningen, vrijstaande huizen en twee-onder-een-kapwoningen. De wijk heeft een buurtwinkelcentrum met een supermarkt en er zijn enkele horecagelegenheden. Een bezoekje aan de kinderboerderij met speeltuin is een echte aanrader.

 

 • Meerveldhoven, een van de vier oude kerkdorpen, heeft een afwisselend woningaanbod: van vrijstaande en etagewoningen tot woonvoorzieningen voor senioren. Rondom het karakteristieke kerkplein vindt u enkele kleine winkels en een basisschool. Ook biedt de wijk plek aan diverse bedrijven en instellingen.

 

 • Typerend voor Oerle is het dorpse karakter. Door een groenstrook ligt deze wijk enigszins los van de rest van de gemeente. In dit westelijke deel van Veldhoven worden de komende jaren nog veel woningen gebouwd in de nieuwe wijk Zilverackers. De eerste fase van dit grote project is Oerle-Zuid.

 

 • De Polders is een jonge uitbreidingswijk van Veldhoven. In relatief korte tijd zijn hier heel veel nieuwe woningen opgeleverd. Langs de Heerbaan liggen enkele kantoorgebouwen. U vindt in De Polders nog geen winkels voor uw dagelijkse boodschappen, maar wel een basisschool.

 

 • Met ongeveer 5.500 inwoners behoort Veldhoven-Dorp tot de grotere wijken van Veldhoven. Hier vindt u veel variatie in bouwstijlen en woningen, een levendig centrum en enkele grote sportparken. Mede dankzij de aanwezigheid van scholengemeenschap de Kempen Campus, het ziekenhuis en allerlei ondernemingen is er elke dag veel bedrijvigheid in Veldhoven-Dorp.

 

 • Het oude dorpscentrum van Zeelst is nog steeds heel herkenbaar. Hier wisselen karakteristieke woningen en nieuwbouw elkaar af. Alle basisvoorzieningen zijn in Zeelst aanwezig, zoals winkels, horeca, de kerk, een basisschool en een gezondheidscentrum. Ook vindt u hier een voetbalveld, tennispark en een sportcentrum.

Veldhoven: feiten en cijfers

 • Oppervlakte: 31,92 km²
 • Inwoners: 44.136
 • Bevolkingsdichtheid: 1391 inw./km²
 • Woonbedrijf: 1.090 woningen