Historisch en hip tegelijk

Oude arbeiderswijken, industrieterreinen, parken en het voormalige Philips-imperium. In Strijp herinnert veel aan de geschiedenis van Eindhoven als grote industriestad. Daartegenover staat de ontwikkeling van nieuwe stadswijken, waar volop ruimte is voor innovatieve design- en kunstprojecten. Strijp is een hang naar het verleden en een opstap naar de toekomst.

 

Zoekt u een woning in Strijp? Er komt regelmatig een nieuwe woning vrij in deze buurt. Houd ons woningaanbod in de gaten om direct te kunnen reageren op de woning die bij u past.

​​​
​​​​ Drents Dorp heeft twee moestuinen voor de bewoners.
​​

De historie van Strijp is onmiskenbaar verweven met die van Philips. Dankzij de opkomst van dit elektronicabedrijf ontstonden er rondom de Philips-fabrieken allerlei woonwijken, winkels en sportverenigingen. Zoals de Philips Sport Vereniging, oftewel PSV. Tussen toen en nu heeft dit stadsdeel altijd in het teken gestaan van ondernemen en ontwikkelen. Maar ook van wonen. Typisch aan de buurten in Strijp is het kleinschalige, dorpse karakter, zoals in Philipsdorp en Drents Dorp. Tegelijk rukken in hoog tempo de centrumstedelijke functies op, zoals Strijp-S en het Stadionkwartier.

 

Rijk aan wijken en buurten

Strijp is onderverdeeld in drie wijken: Oud-Strijp, Halve Maan en Meerhoven, met in totaal 22 buurten. Hier vindt u verschillende buurten met elk een eigen karakter. In de volgende buurten heeft Woonbedrijf woningen.

 

 • ​​​
  ​​​​ Toekomstig bewoners van SPACE-S vieren dat de bouw van start gaat.
  ​​
  Strijp-S is de grootste stedelijke ontwikkeling van Eindhoven. Het gebied transformeert van een voormalig Philipsterrein naar een nieuw, creatief centrum waar wonen, werken, kunst en cultuur samenkomen. Woonbedrijf heeft hier SAS-3 gerealiseerd, dat sinds eind 2012 wordt bewoond. Ook is de bouw van SPACE-S in volle gang. Bij deze bijzondere woonbuurt werken de toekomstige bewoners al vanaf het begin mee aan de ontwikkeling en het ontwerp. Eind 2016 krijgen de eerste bewoners de sleutel. Op de website van SPACE-S vindt u meer informatie over deze woonwijk.

 

 

 • Lievendaal staat bekend als een rustige en groene woonbuurt naast het Philip van Lenneppark met een groot verschil in woningen en bewoners. Er staan voornamelijk eengezinswoningen en kleinere appartementen. Bewoners komen graag bijeen in het gemeenschapscentrum Lievendaal, waar veel activiteiten georganiseerd worden. Bewoners geven aan hier met veel plezier te wonen.

 

 • ​​​
  ​​​​ Het historische karakter van Philipsdorp.
  ​​
  Philipsdorp is een moderne woonbuurt met een historisch karakter. De renovatie van het ‘oude fabrieksdorp’ is in volle gang. Hier wonen zowel jongeren en jonge gezinnen als ouderen. Ook starters vestigen zich hier graag. In Philipsdorp vindt u dan ook relatief veel een- en tweepersoonshuishoudens. Mede door de investeringen van Woonbedrijf zijn (en worden) de woningen prachtig gerenoveerd en kan de buurt er weer decennia tegenaan.  

 

 • Het Ven is een prettige en rustige woonbuurt vlakbij het Evoluon. U vindt er twee parken en mooie straten met veel groen. Maar ook in sociaal opzicht staat deze plek vol in bloei. Bewoners zorgen samen voor een optimale leefsituatie. Woonbedrijf heeft hier etage-, eengezins- en zit-slaapkamerwoningen. 

 

 • ​​​
  ​​​​ Hoofdkwartier van het Drents Dorp, waar bewoners elkaar ontmoeten.
  ​​
  Heb je het over een echte Eindhovense, gemengde volksbuurt, dan heb je het over Drents Dorp. Deze buurt ontstond in de jaren 20, toen er vooral arbeidersgezinnen uit Drenthe kwamen wonen. Recent heeft Woonbedrijf de wijk Drents Dorp Noord uitgebreid met 110 huurwoningen en 30 koopwoningen en Amvest heeft op Strijp-R gebouwd. Onder het Strijps Bultje is, met hulp van Piet Hein Eek, een nieuw Hoofdkwartier voor bewoners gebouwd. Inmiddels vinden we in Drents Dorp een mooie mix van verschillende nationaliteiten en opleidingsniveaus. Dankzij initiatieven als de Drents Dorp Angels, een actieve bewonersgroep, heerst er een prettige sfeer en een goede samenhorigheid.

 

 • Meerhoven is een moderne en autoluwe woonwijk in het groen. De wijk ligt vlakbij de snelweg en het vliegveld. Woonbedrijf verhuurt hier 95 woningen.

 

 • Regentekwartier is een nieuwe wijk in centrum van Eindhoven. Woonbedrijf verhuurt hier alleen in gebouw De Ridder een klein aantal appartementen en werkruimtes.

Strijp: feiten en cijfers

 • Oppervlakte: 2.880 ha  
 • Inwoners: 31.230
 • Bevolkingsdichtheid: 1.097 inw./km²
 • Woonbedrijf: 3.317 woningen